Za pet godina ukrali milion KM na području FBiH

Nebojša Tomašević
Za pet godina ukrali milion KM na području FBiH

Mostar - Rahman Begluk (32) iz Mostara i njegovih 12 saradnika uhapšeni su u policijskoj akciji “Orka” zbog sumnje da su počinili više razbojništava i krađa na području FBiH, u kojima su ukrali oko milion KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Begluka terete da je bio vođa organizovane grupe pljačkaša, a zajedno s njim grupom je rukovodio i uhapšeni Jozo Markić (36). Osim njih, lisice su stavljene i članovima uže porodice prvoosumnjičenog, Melisi (28) i Alenu Begluk (35), a uhapšeni su i: Skender Ć. (41), Zoran Mikulić (47), Fadil Pozder (33), Mario Pinjuh (38), Samir Habibija (28), M. O. (35), Haris Zuko (29), R. G. (39) i Nihad B. (27.). Akcijom je obuhvaćen i Z. G. (50), koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Hrvatskoj.

Federalna uprava policije saopštila je da ih tereti da su od 2014. do hapšenja počinili više od 29 krivičnih djela na području Mostara, Čitluka, Kupresa, Jablanice i Sarajeva.

- Pljačkali su bankomate, transporte novca, tržne centre, benzinske pumpe, ali i građane. Teretimo ih i za šverc droge i krađe automobila - rekli su u FUP-u.

Nezvanično, sumnja se da su uhapšeni opljačkali više bankomata na području Mostara i Kupresa, benzinsku pumpu “Delta oil” u Jablanici tokom koje je ranjen vlasnih Tahir Balić, kao i pljačku tržnog centra “Konzum” u Čitluku.

Načelnik kriminalističke policije FUP-a Nurdin Hafizović kazao je da je u okviru dugo pripremane akcije “Orka” pretreseno 14 lokacija.

- Pronađena je veća količina oružja, municije i novca, te 15 kilograma eksploziva, koji je korišćen u razaranju bankomata, zatim ometači, policijske uniforme i razni alat - kazao je Hafizović, te dodao da se od 13 uhapšenih trojica nalaze u zatvoru, a da su razbojništva počinili u vrijeme dopusta.

Skoro svi uhapšeni su poznati policiji kao počinioci krivičnih djela. Akcija “Orka” izvedena je po naredbi Tužilaštva HNK

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana