Vlasenica: Poginuo radnik

Goran Perić
Vlasenica: Poginuo radnik

Vlasenica - Radnik Nedeljko Klještan (45) poginuo je prilikom rukovanja viljuškarom u krugu preduzeća "Iveks", gdje je bio zaposlen, u Dragasevcu kod Vlasenice, potvrdila je juče tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Biljana Petrović.

Nesreća se dogodila u srijedu. Petrovićeva je dodala da je Klještan sa teškim povredama bio hitno prevezen u Dom zdravlja Vlasenica, a potom u Opštu bolnicu u Zvornik, odakle je upućen u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, gdje je preminuo.

Prema nezvanični informacijama i tvrdnjama očevidaca, koji su željeli da ostanu anonimni, neposredno prije nesreće Klještan je vozio viljuškar i utovarivao palete daske na kamion.

U jednom trenutku, kada je digao paletu na kamion, izašao je iz kabine, stao na gumu viljuškara, te se najvjerovatnije okliznuo i pao između kabine i nosača držača viljuškara, koji ga je prikliještio.

Odmah su mu u pomoć pritekle prisutne kolege. Rekli su da je Klještan neposredno poslije povređivanja bio pri svijesti i da je sa njima razgovarao, a da se poslije izvjesnog vremena onesvijestio.

- Poslije uviđaja biće preduzete sve istraže radnje, da bi bile utvrđene okolnosti pod kojima je došlo do nesreće na radu. U istragu je uključen republički inspektor za zaštitu na radu, a izdata je naredba o obdukciji, koju će obaviti dr Zdenko Cirhlaž u Tuzli - rekla je Biljana Petrović.

Prijava o smrti Klještana u Policijskoj stanici Vlasenica zaprimljena je u srijedu oko 19.30 časova.

- Operativnim radom na terenu došli smo do saznanja da je navedeno lice zaposleno u DOO "Iveks", vlasništvo Bože Milića, koje se nalazi u mjestu Dragasevac, kod Vlasenice. Radeći na mjestu vozača viljuškara, pomenuto lice je u toku dana, oko 13 časova, zadobilo povrede na radnom mjestu, poslije čega je prevezeno u Dom zdravlja Vlasenica, a potom u Zvornik i Tuzlu, gdje je preminuo - rekli su u Policijskoj stanici Vlasenica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana