Vlasenica: Nehotice ubio najboljeg druga

Goran Perić
Vlasenica: Nehotice ubio najboljeg druga

Vlasenica - Rado Samardžić (18) iz Vlasenice uhapšen je juče zbog sumnje da je u srijedu hicem iz automatske puške nehotice ubio svog druga Stefana Tojčića (18).

Tragedija se dogodila u kući Tojčićevog djeda u ulici Jovana Raškovića u Vlasenici.

Izvor blizak istrazi je rekao da su dvojica drugara bili na spratu kuće i u jednom trenutku Samardžić je donio pušku kako bi je pokazao drugu.

- Mladići vjerovatno nisu znali da je metak u cijevi puške. Dok su razgledali oružje Samardžić je slučajno povukao obarač dok je cijev bila okrenuta prema Tojčiću. Ispalio je jedan metak koji je Tojčića pogodio direktno u grudi. Tojčić je preminuo na licu mesta - ispričao je izvor blizak istrazi.

Komšije pričaju da je Samardžić odmah odvezao Tojčića ljekaru, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći.

U policiji u Vlasenici su, navodeći inicijale dvojice mladića, kazali da su ih o ovom slučaju obavijestili ljekari iz Doma zdravlja oko 16.25 časova.

- Prijavljeno je da im je dovezeno beživotno tijelo osamnaestogodišnjaka koji je najvjerovatnije nastradao od vatrenog oružja. Utvrđeno je da je S. T. nastradao kada je prilikom pokazivanja automatske puške njegov drug R. S. povukao obarač oružja i pogodio ga u grudi. U toku kriminalističke obrade R. S. je rekao da nije znao da se u cijevi puške nalazi metak - rekli su u CJB Bijeljina.

 

Opširnije o ovoj tragediji pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana