Velika akcija stranih organizacija i srpske policije: Uhapšeno 19 osoba zbog ubistva

GS
Velika akcija stranih organizacija i srpske policije: Uhapšeno 19 osoba zbog ubistva

BEOGRAD - U Srbiji je uhapšeno šest, a u Grčkoj i Španiji po jedan osumnjičeni za četiri ubistva počinjena u Grčkoj 2020. godine.

Uhapšeni se terete za učešće u ubistvu Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine, kao i za likvidaciju Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 23. jula 2020. godine, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Osam osumnjičenih za četiri ubistva u Grčkoj uhapšeni su u koordinisanoj međunarodnoj zajedničnoj akciji istražnih timova Srbije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Grčke, srpske, grčke i španske policije, EVROPOL-a i EVRODžAST-a.

Kako navode u tužilaštvu, krivičnim prijavama za ova ubistva je obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Srbiji uhapšeno šest lica čiji su inicijali D.T, V.M, S.V, N.D, V.V i R.S.

Oni će biti privedeni i saslušani u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju istražnog postupka.

Šest osumnjičenih za ova ubistva odranije se nalaze u pritvorima i zatvorima u Srbiji i Crnoj Gori, a ostali osumnjičeni su u bjekstvu, precizirali su u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana