Vatra progutala tržni centar u Rakovici kod Sarajeva

S. A.
Vatra progutala tržni centar u Rakovici kod Sarajeva

Sarajevo - Tržni centar "Škafa" u Rakovici kod Sarajeva potpuno je izgorio u požaru koji je buknuo u srijedu uveče.

Povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena višemilionska šteta. Uzrok požara nije utvrđen, a ljudi koji su se zatekli u blizini tržnog centra kazali su da se prije izbijanja vatre začuo jak udar što je probudilo sumnju da je objekat pogodio grom.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su da policija i dežurni tužilac rade na utvrđivanju uzroka požara i da su do sada u javnosti o tome kružile spekulacije.

Vatrena stihija izbila je oko 23 časa, a plamen se brzo širio i za kratko vrijeme obavio čitav objekat koji se prostire na više stotina kvadrata.

U Prvoj vatrogasnoj brigadi Sarajevo rekli su da je u gašenju požara učestvovalo 16 vatrogasnih vozila i 45 vatrogasaca.

- Požar je prijavljen u 22.50 časova nakon čega su ekipe upućene na teren. Međutim, kako je vrijeme odmicalo vatra se sve više širila tako da su svi raspoloživi kapaciteti poslati na teren - kazali su u ovoj brigadi i dodali da je vatra stavljena pod kontrolu tokom noći, ali da su u objektu ostala žarišta koja su i juče gašena.

Kod izgorjelog objekta juče su se pored vatrogasaca i policije mogla vidjeti i tužna lica radnika koji su bespomoćno gledali zgarište firme.

- Ovdje sam zarađivala za život. Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Strašno - kazala je jedna od radnica "Škafa" navodeći da je ovo centralni objekat trgovačkog lanca u kojem je bilo zaposleno četrdesetak radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana