Ukrao “škodu” kojom se ubica Damira Ostojića dovezao na sačekušu

Nebojša Tomašević
Ukrao “škodu” kojom se ubica Damira Ostojića dovezao na sačekušu

Banjaluka – Auto-mafijaš Srećko Trifković iz Pala osumnjičen je za učešće u likvidaciji Damira Ostojića Šijana u Banjaluci, odnosno za krađu vozila koje je koristio ubica, saznaje “Glas Srpske”.

Protiv njega je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo  dopunu izvještaja Republičkom tužilaštvu kojim ga tereti za teško ubistvo, pokušaj ubistva i krađu vozila. Trifković je pritvoren zbog sumnje da je učestvovao i u ubistvu sarajevskih policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Nezvanično saznajemo da policija tereti Trifkovića da je organizovao i učestvovao u krađi “škode oktavije” koju je koristio ubica  u Banjaluci. On nije označen kao direktni izvršilac ubistva, ali se pretpostavlja da je neko ko sa tim zločinom ima veze od njega naručio krađu automobila. Zajedno s Trifkovićem u krađi su učestvovali njegovi sugrađani Paljani Miloš Obradov i Stefan Samardžija.

- Škoda je ukradena u noći između 26. i 27. jula 2018. godine u Sarajevu, a vlasništvo je državljanina Njemačke D. A. iz Minhena. Automobil je skrivan sve do 5. septembra kada se i desio zločin - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima Obradov je nekoliko mjeseci prije likvidacije Ostojića “škodu oktavija” prevezao iz Sarajeva do Travnika.  Nakon toga, kako saznajemo, vozilo je neposredno prije zločina prevezeno u Banjaluku i u prevozu je učestvovao Samaradžija kojeg republičko tužilaštvo tereti  da je pomenutim autom dovezao i odvezao ubicu na mjesto zločina.

Trifkovićev advokat Tanja Savić izjavila je da ne može da komentariše novu prijavu protiv njenog klijenta i da je za nju čula iz medija.

Ostojić je usmrćen 5. septembra prošle godine nedaleko od svoje kuće u Banjaluci kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u Kozarskoj ulici. Tad je povrijeđena njegova supruga Sandra Jošić (40) koja  je zadobila više prostrelnih rana. Ubica je pripremio sačekušu i iz automatske puške ispalio rafal ka Ostojićevom autu kada je usporio da skrene prema kući u ulici Duška Trifunovića. Nakon toga je  kroz šiblje pobjegao prema ulici Bolanog Dojčina gdje ga je vjerovatno čekao saučesnik, odnosno, kako se pretpostavlja Samardžija koji ga je odatle odvezao. Automobil je poslije ubistva pronađen zapaljen u Piskavici kod Banjaluke.

Istraga

Tokom istrage ubistva Damira Ostojića policija je ispitala više od 100 osoba među kojima je većina s “podebljim policijskim dosijeom”. Postoje priče da  ovo ubistvo ima veze sa obračunom kriminalnih grupa u regiji, a sumnja da iza zločina stoji “škaljarski klan”  iz Crne Gore. Srećko Trifković, Miloš Obradov i Stefan Samardžija koji su do sada jedini prijavljeni tužilaštvu zbog ovog slučaja poznati su po brojnim krivičnim djelima, krađama vozila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana