Ukinuta oslobađajuća presuda službenicima RUGIPP - a

N. T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu dvojici šefova i saradnicama u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP), optuženima za zloupotrebe teške 7,43 miliona maraka i predmet vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

U ovom slučaju sudi se pomoćniku direktora RUGIPP-a Aleksandru Deuriću, načelniku Odjeljenja za nadzor Draganu Gruloviću, te službenicama za pravne poslove Doris Kremenović i Željki Milinković.  

Kako je "Glasu Srpske" potvrđeno u Vrhovnom sudu RS Sudsko vijeće je uvažilo žalbu tužilaštva.

"Prvostepena presuda je ukinuta i predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci" rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Deurić, Grulović i Kremenović optužnicom se terete za iskorištavanje službenog položaja, odnosno da su nezakonito omogućili da firma "Naš Dom" a.d. Banjaluka stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćim objektom u banjalučkoj Grčkoj ulici čime su im pribavili 2,18 miliona KM.

Grulović i Kremenović  su bili optuženi da su nezakonito omogućili da firma "Građa" stekne pravo vlasništva na parcelom od 33.000 kvadrata čime je Banjaluka oštećena za 5,25 miliona KM.

Grulovića i Milinković treća tačka optužnice tereti za trgovinu uticajem, odnosno da su dogovarali obustavu istrage u predmetu "Varnica Marija" koju je vodilo banjalučko Okružno javno tužilaštvo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana