Uhapšeno 12 dilera spida i marihuane

Dijana Dujić
Uhapšeno 12 dilera spida i marihuane

Doboj - Policija je u akciji "Štek", sprovedenoj na području Doboja, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, uhapsila 12 osoba zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojne droge, omogućavanja uživanja droge, teških krađa i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Deset uhapšenih su sa područja Doboja, jedna osoba je iz Zenice, a druga je iz Doboj Istoka u Federaciji BiH. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su: Rasim Aldobašić (29), Goran Mihajlović (35), Saša Gajić (36), Edvin Medić (38), Petra Jotić (23), Salih Buljubašić (38), Dalibor Đalić (34), Mirsad Bešić (33), Emir Mehmedagić (34) i Edvir Aldobašić (29), svi iz Doboja, te Emir Šečić (33) iz Zenice i Muharem Hodžić (23) iz Doboj Istoka.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Doboj Miroslav Milojević kazao je da je policijska akcija "Štek" započeta u martu i da je sa hapšenjem osumnjičenih završena. Za uhapšene postoji sumnja da su u prethodnom periodu sa područja Zenice nelegalno nabavljali drogu amfetamin spid i marihuanu, koju su posredstvom mreže uličnih dilera prodavali na području Doboja, Dervente, Tešnja i Doboj Istoka. Pretreseno je 13 lokacija.

- Tokom akcije pronađeno je oko 280 grama amfetamina spida, oko 30 grama marihuane, dva pištolja, mobilni telefoni, SIM kartice, tri vage, novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge, policijske lisice i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima - izjavio je Milojević.

Prema njegovim riječima, jedan od pronađenih pištolja dovodi se u vezu sa izvršenim krivičnim djelima na području Doboja.

- Taj pištolj dovodimo u vezu sa pokušajem ubistva koje je počinjeno u martu ove godine. Naša operativna saznanja i indicije ukazuju da će sve biti potvrđeno poslije vještačenja i ostalih procesnih radnji - rekao je Milojević.

On je dodao da su najveći broj uhapšenih povratnici u vršenju ovih krivičnih djela, a da među njima ima osoba koje su ranije pravosnažno osuđivane kod nadležnih sudova.

Goran Mihajlović je odslužio zatvorsku kaznu zbog ubistva. On je 2007. godine osuđen na šest i po godina zatvora, jer je nožem ubio Zdravišu Popovića u gradskom parku u Doboju u avgustu 2006. godine. Mirsad Bešić je i ranije hapšen u akciji "Gradina 3", koja je sprovedena u novembru 2009. godine, a zbog trgovine drogom osuđen je na tri godine zatvora. Dalibor Đalić hapšen je u policijskoj akciji "Gradina" 2009. godine, a osuđen je na deset mjeseci zatvora. U policijskoj akciji "Vila", koja je sprovedena u februaru 2012. godine, hapšeni su Saša Gajić i Salih Buljubašić, koji se u to vrijeme već nalazio na izdržavanju zatvorske kazne zbog preprodaje droge.

Akciju kodnog naziva "Štek" sproveo je Sektor kriminalističke policije CJB Doboj u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a RS i MUP-om Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona. Nakon kriminalističke obrade sva lica će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.

Pištolj

Postoji sumnja da je jedan od dva oduzeta pištolja koristio uhapšeni Goran Mihajlović i da je iz njega u dva navrata u martu ove godine pucao na automobil BMW kojim je upravljao Rizah Škiljo (41) iz Šija kod Tešnja u centru Doboja. Tada nije bilo povrijeđenih, a na vozilu su pričinjena manja oštećenja. Policija, navodno, nije uspjela ni kod prve ni kod druge pucnjave da pronađe pištolj, već samo čaure, a Mihajlović je odbio da bilo šta kaže inspektorima. Kao mogući motiv se pominje to što su članovi suprotstavljenih kriminalnih grupa. Obojica su odranije poznata policiji i dovode se u vezu sa nedozvoljenom trgovinom droge i drugim nelegalnim radnjama.

Čamac

Za dva lica postoji sumnja da su tokom vanrednog stanja tokom majskih poplava na području grada počinila tešku krađu.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o krađi čamca Ronilačkog kluba "Buk" iz Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana