Uhapšeni i saučesnici policajca koji je opljačkao Avganistanca, svi osumnjičeni za razbojništvo

Nebojša Tomašević
Uhapšeni i saučesnici policajca koji je opljačkao Avganistanca, svi osumnjičeni za razbojništvo

BRATUNAC - Policajac iz Bratunca M.J. i njegovi sugrađani J.S. i N.F. iz Bratunca, uhapšeni su zbog sumnje da su napali i opljačkali državljanina Avganistana K.J. od koga su oteli novac i telefon.

Sve se desilo u nedjelju, a prije toga osumnjičeni policajac je lažno prijavio da je njega napao Avganistanac. U tom obračunu povrijeđeni su i policajac i stranac i obojici je ukazana pomoć u bolnici.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da pomenuti M.J. J.S. i N.F. trojac terete za razbojništvo. Naveli su da je prvo policiji u Bratuncu prijavljeno da je K.J. iz Avganistana fizički napao policijskog službenika M.J. iz Bratunca.

- Oba lica su se radi ukazivanja ljekarske pomoći javila u Dom zdravlja Bratunac, gdje je tom prilikom dežurni doktor konstatovao lake tjelesne povrede licu K.J., a lice M.J. uputio u JZU Bolnica Zvornik - navode u saopštenju.

Pojasnili su da je istragom tog slučaja utvrđeno da se radi o lažnoj prijavi o napadu na policajca i da je počinjeno razbojništvo nad državljaninom Avganistana. U okviru ove istrage policija je pretresla kuće i pomoćne objekate koje koriste  M.J., J.S., N.F., B.Đ. i P.P. te su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa razbojništvom.

- Pronađeni su vatreno oružje i municija, veća količina novca, telefoni, policijska stop tablica i „treptač“. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini - navode u policijskom saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana