Uhapšena dva lica zbog proizvodnje droge

J.S., Srna
Uhapšena dva lica zbog proizvodnje droge

Banjaluka - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lica čiji su inicijali L.K. i D.B zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

“S ciljem suzbijanja proizvodnje i prometa opojnih droga danas je u saradnji sa Upravom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet izvršen pretres na dvije lokacije na području Banjaluke i slobode su lišena dva lica”, rekla je Srni portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Prema njenim riječima, tokom pretresa su oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Markanovićeva je dodala da će dalje mjere i radnje prema uhapšenima preduzimati prema instrukciji dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako Glas Srpske saznaje uhapšeni su Luka Tomašević (26) i Đuro Bjelovuk (39).

retreseni su objekti na dvije lokacije u Banjaluci, a kako su rekli iz MUP-a RS, pronađeni su i izuzetu predmeti koji ce posluziti kao dokaz za izvršenje za neovlaštenu proizvodnja i promet opojnih droga, a dalje mjere i radnje prema licima lišenim slobode preduzimace se po instrukciji banjalučkog Tužilaštva.

Tomašević i Bjelovuk su, nezvanično saznajemo, od ranije poznati policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana