Uhapšena dva lica, pronađena droga

Srna
Foto: GS

TUZLA - Dvojica Tuzlaka uhapšena su zbog sumnje da su počinila krivična djela sprečavanje službene osobe u vršenju službenih radnji i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Uhapšeni su muškarci čiji su inicijali R.H. (28) i H.P. (24) i oni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.

U saopštenju se navodi da je policija, radeći na suzbijanju i sprečavanju zlopupotrebe droge, uočila dva lica u automobilu "golf", koja su se, uledavši policiju, pokušala vozilom udaljiti i od sebe odbacili ruksak.

"Nedugo zatim, sustignut je i uhapšen R.H, dok se H.P. udaljio sa lica mjesta, te je narednog dana uz prisutvo advokata došao u službene prostorije, gdje je i uhapšen", dodaje se u saopštenju.

Pretresom ruksaka pronađeno je devet većih pakovanja materije koja podsjeća na drogu, veće pakovanje opojne droge i šest pvc pakovanja droge, kao i drugi predmeti koji se mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Droga je oduzeta radi vještačenja, a o ovom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana