Uhapšen inspektor zbog saradnje sa kriminalcima

J.Sa.
Uhapšen inspektor zbog saradnje sa kriminalcima

SARAJEVO - Policijski inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adis Prašović (43) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična djela povreda tajnosti postupka, pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i pronevjera u službi, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je osumnjičeni uhapšen u ponedjeljak pod  nadzorom postupajućeg tužioca.

- Policijski inspektor osumnjičen je da je radi sticanja imovinske koristi, duži vremenski period, osobama iz krim-miljea i osumnjičenima za teška krivična djela i organizovani kriminal odavao informacije i podatke o policijskim operacijama i aktivnostima - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako dodaju, istragom u akcijama "Rez", "Nevera" i "Bumerang", došlo se do detalja da je inspektro bio u kontaktu sa osobama koje su dio organizovanog kriminala, te su tim njegovim koruptivnim djelovanjem onemogućene određene akcije policije.

Po naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je Prašović kojistio, a kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela.

Kako saznajemo, Prašović "pao" zahvaljujući dešifrovanju Skaj aplikacije, a navodno je povezan sa nedavno uhapšenim Admirom Arnautovićem Šmrkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana