Uhapšen bivši direktor Rajfajzen banke u BiH

Nebojša Tomašević
Uhapšen bivši direktor Rajfajzen banke u BiH

BANjALUKA - Bivši direktor Rajfajzen banke u BiH Karlhajnc Dobnig, kojeg u zajedničkoj operaciji sa partnerskim institucijama Austrije i Njemačke potražuju Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvo BiH , uhapšen je danas u Austriji u okviru istrage finansijskog kriminala i pranja novca, nezvanično je potvrđeno „Glas Srpske“.

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da SIPA, po njihovom nalogu, pretresa prostorije g bivšeg visokog bankarskog službenika u Sarajevu koji je pod istragom zbog kriminala teškog pola miliona evra.

.-Akcija se izvodi u saradnji sa partnerskim institucijama Njemačke i Austrije. Radi se o opsežnoj međunarodnoj istrazi finansijskog kriminala, a pretresi se vrše u okviru aktivnosti međunarodne pravne pomoći i saradnje, sa institucijama Austrije i Njemačke. Istovremeno, operacija je pokrenuta i u ove dvije države. Istraga se odnosi na sumnje u finansijski kriminal i pranje novca, u odnosu na dodjele određenih finansijskih doznaka i uplata u ukupnom iznosu od oko pola miliona evra- navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Dodaje se da se na području BiH traga za osumnjičenim bivšim bankarskim službenikom kako bi  on bio ispitan u okviru istrage.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana