Udarac u stablo i zid kobni za vozača kombija

Nevena Bunić
Udarac u stablo i zid kobni za vozača kombija

Pula - Dvadesetosmogodišnji državljanin BiH podlegao je povredama koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Mutilskoj ulici u Puli.

Stravična nesreća desila se u subotu oko 23.30 časova kada je mladić za volanom kombija “kija” prešao u lijevu traku za vozila iz suprotnog smjera. Udario je u viši ivičnjak, a potom prednjim dijelom vozila u stablo. Nakon udarca u stablo, vozilo se odbilo i zarotiralo, te zadnjim dijelom udarilo u zid kuće. Vozač je ostao prikliješten, a vatrogasci su ga izvukli iz teretnjaka. Hitno je prebačen u pulsku Opštu bolnicu s teškim povredama opasnim po život. Preminuo je u ovoj zdravstvenoj ustanovi juče rano ujutro.

Mladić je bio sam u teretnom vozilu. Na mjesto nesreće nije bio upućen državni tužilac.

Nije poznato zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad kombijem, ali pretpostavlja se da je nesreći kumovalo kišno vrijeme i mokar kolovoz.

Na putevima u BiH tokom vikenda bilo je više teških saobraćajnih nesreća. H. N. (37) teško je povrijeđen nakon što je za volanom BMNj-a udario u betonski zid na putu u Bukovom Podu kod Jablanice. Do nesreće je došlo u subotu naveče oko 18.30 časova. Očevici tvrde da se vozilo nakon udarca u zid nekoliko puta prevrnulo. Povrijeđeni vozač je nakon nesreće bio svjestan i u bunilu je ispričao da su s njim u vozilu bile još dvije osobe.

- Vatrogasci su pretražili teren, ali nikoga nisu pronašli. Teren je takav da se nije moglo desiti da neko završi u rijeci - rekao je šef Civilne zaštite Jablanica Omer Nezirić.

Povrijeđeni vozač je prevezen u Univerzitetsko-kliničku bolnicu u Mostaru. Policija MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona je obavila uviđaj, a saobraćaj na ovoj dionici bio je obustavljen nekoliko časova.

Kanal Dašnica

“Golf 2” je završio u kanalu Dašnica u Bijeljini nakon što je sam krenuo sa obližnjeg parkinga. U Policijskoj upravi Bijeljina rekli su da nije bilo saobraćajne nesreće, nego je parkirani automobil, koji nije bio obezbijeđen ručnom kočnicom, u noći između subote i nedjelje završio u kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana