Učenica posjekla ruku bježeći od vatrene stihije u bijeljinskom Domu učenika

Nebojša Tomašević
Učenica posjekla ruku bježeći od vatrene stihije u bijeljinskom Domu učenika

Bijeljina - Sedamnaestogodišnja stanarka Doma učenika u Bijeljini lakše je povrijeđena kada je bježeći od vatrene stihije koja je zahvatila ovu ustanovu posjekla ruku, a više đaka se nagutalo dima.

Požar je izbio u utorak oko 20.30 časova u jednoj od spavaonica na prvom spratu zgrade u kojoj su boravile dvije učenice. One su u momentu izbijanja vatrene stihije bile u drugoj spavaonici, čime je izbjegnuta tragedija. Vatrena stihija ugašena je isto veče oko 22 časa.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je požar prouzrokovalo pregrijavanje grijalice. Vatra je progutala kompletnu prostoriju u kojoj je buknula, kao i sve što se nalazilo u njoj, a samo brzom reakcijom osoblja Doma spriječeno je širenje plamena i tragedija.

- Iako je požar izazvao paniku među đacima, osoblje Doma je bilo pribrano i reagovalo pravovremeno, te su po izbijanju požara sa aparatima za gašenje počeli su da se bore sa vatrom. Veoma brzo su stigli i bijeljinski vatrogasci, koji su ugasili požar, tako da je izbjegnut crni bilans - rekao je jedan od svjedoka ovog događaja, koji nije želio da mu objavimo ime.

Stanari Doma su ispričali da je požar izazvao pravu paniku među đacima, koji su, kada je dim počeo da se širi, brže-bolje bježali na sve strane.

- Trčali su kao sumanuti, a dim je kuljao hodnicima. Učenica koja je povrijedila ruku je udarila o staklo na vratima ili prozor tokom bježanja, pa je posjekla tri prsta. Nekoliko učenika je zbog gutanja dima počelo da kašlje i nisu mogli da dišu. Srećom, tu su bili radnici Službe hitne pomoći koji su im dali kiseonik, pa je sve prošlo bez većih posljedica - rekao je jedan stanar doma.

U Policijskoj upravi Bijeljina kazali su da su evakuisali Dom učenika.

- U požaru je lakše povrijeđena maloljetna osoba i pomoć su joj pružili ljekari Službe hitne pomoći. Obavljen je uviđaj i s lica mjesta izuzeti tragovi s ciljem utvrđivanja uzroka požara i drugih okolnosti - rekli su u PU Bijeljina.

U bijeljinskoj Vatrogasnoj brigadi su kazali da su dojavu o požaru dobili oko 20.40 časova, te da su odmah poslali ekipe na teren.

- Na lice mjesta izašla su dva vatrogasna vozila i šest vatrogasaca. Požar je izbio u jednoj od soba na prvom spratu, gdje je sav namještaj izgorio i pričinjena je veća materijalna šteta. Na sreću nije bilo teže povrijeđenih, a vatru smo uspjeli brzo da savladamo - kazao je starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina Mile Spasojević.

Prema njegovim riječima, tragedija je izbjegnuta zahvaljujući činjenici da učenici nisu spavali.

Dom

Direktor Doma učenika Vlado Vulović kazao je da ne može da daje izjave dok ne bude završena policijska istraga.

U ovoj ustanovi je smješteno oko 180 đaka, koji su raspoređeni u sobama na pet spratova. Saznajemo da su se svi oni nakon požara vratili u svoje prostorije, sem djevojaka, čija soba je izgorjela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana