Ubici poznanika 11 godina robije

Nebojša Tomašević
Ubici poznanika 11 godina robije

Sarajevo - Ademir Pezo (27) iz Sarajeva osuđen je u Kantonalnom sudu Sarajevo na 11 godina zatvora, jer je hicem iz pištolja usmrtio poznanika Vedada Bajricu (37) u sarajevskom naselju Vratnik.

Istom presudom Samir Patogija (28) osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja i pomaganja počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela. Mirza Hasanbegović Žuti (20) dobio je šest mjeseci zatvora zbog pomaganja počiniocu poslije krivičnog djela, dok je Denis Škamo (28) za isto djelo dobio uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora. Prema tom uslovu, on neće ići iza brave ako u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Prema navodima u presudi, Pezo je Bajricu usmrtio 5. novembra 2014. godine tokom tuče više osoba. Tog dana Pezo i Patogija su džipom "krajsler" došli pred Bajričin ugostiteljski objekat, gdje su se sa njim posvađali i potukli. Pezo je kod sebe imao imao pištolj "crvena zastava" za koji nije imao dozvolu. Tokom tuče Pezo i Potogija su Bajricu tukli nogama i rukama po svim dijelovima tijela, nakon čega je Bajrica iz pištolja "bereta" ispalio hitac i ranio Pezu u stražnjicu.

Pezo je potom odgurnuo Bajricu, a Potogija mu je nogom izbio pištolj iz ruke. Nakon toga Pezo je iz pantalona izvadio pištolj i ispalio više hitaca u Bajricu koji je pao. Zatim je stao iznad njega i rekao: "Da ti ja pokažem p…. kako se puca". Potom je pucao žrtvi u prsa. To je za Bajricu bilo kobno, jer je nešto kasnije preminuo u sarajevskoj bolnici od posljedica teškog ranjavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana