U toku spasavanje djevojke povrijeđene na Bjelašnici

Srna
U toku spasavanje djevojke povrijeđene na Bjelašnici

Sarajevo - Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite sprovode akciju spasavanja 29-godišnje djevojke koja je jutros teško povrijeđena prilikom skijanja na Bjelašnici.

Portparol Uprave Majda Kovač rekla je Srni da je njihov operativni centar jutros zaprimio poziv za pomoć koji im je uputio otac povrijeđene. Otac je sa svojim kćerkom bio na skijanju.

"Usmeno nas je obavijestio da se dogodila nesreća i da mu je kćerka pala na nepristupačnom terenu. Nesreća se dogodila na lokalitetu Kabalevo, na području opservatorije na Bjelašnici prema Hadžićima. Djevojka je pala sa stijena u rupu", izjavila je Kovačeva.

Ona je potvrdila da su na teren upućeni demineri Uprave koji su obučeni za ovakvu vrstu spasavanja, Gorska služba spasavanja, Hitna pomoć i policija Kantona Sarajevo.

"Upućen je i zahtjev Ministarstvu bezbjednosti BiH, koja će uputiti zahtjev Ministarstvu odbrane BiH za angažovanje helikoptera, koji je stigao na teren, ali zbog nepristupačnosti terena još nije poznato na koji će način djevojka biti evakuisana, jer je riječ o stjenovitim obroncima Bjelašnice", rekla je Kovačeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana