U prijedorskom naselju Pećani hapšenja koja se mogu dovesti u vezu sa ubistvom načelnika Bašića

GS
Foto: RTRS

PRIJEDOR - U prijedorskom naselju Pećani večeras je sprovedena opsežna policijska akcija u kojoj je privedeno više lica koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom načelnika Sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave za organizovani kriminal, SAJ-a, kao i policijski službenici PU Prijedor i policijskih uprava.

Kako prenosi RTRS broj uhapšenih lica za sada nije poznat.

Podsjećamo, Bašić je ubijen juče  u 6.53 časova u pješačkoj zoni u prijedorskom naselju Pećani, nedaleko od zgrade u kojoj je živio. Nezvanično, ubica ga je najvjerovatnije čekao na pješačkoj stazi te mu prišao s leđa i pucao u glavu.

Obdukcijom tijela Radenka Bašića utvrđeno je da je preminuo usljed razorenja mozga, a pogođen je jednim hicem u potiljak, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nakon ubistva, očevici su ispričali da su vidjeli muškarca kako bježi sa lica mjesta, a koji je na sebi imao crnu jaknu i kapuljaču na glavi.

Portal Srpskainfo večeras je objavio fotografiju s nadzorne kamere na kojoj je navodno snimljen ubica načelnika krim-policije PU Prijedor.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović izjavio je danas da je jako veliki broj lica u Prijedoru, Banjaluci i širom BiH pod obradom policijskih službenika i tužilaštava u vezi sa ubistvom Bašića.

- Drugog motiva osim posla ne vjerujem da je bilo - rekao je Vujanović u Prijedoru, odgovarajući na pitanje o mogućem motivu ubistva. On je naveo da je uspostavljena saradnja sa svim policijskim agencijama na nivou BiH i regiona, kao i sa Interpolom, Evropolom, FBI i drugim policijskim agencijama u zemlji i okruženju.

On je naveo da je uspostavljena saradnja sa svim policijskim agencijama na nivou BiH i regiona, kao i sa Interpolom, Evropolom, FBI i drugim policijskim agencijama u zemlji i okruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana