U akciji "Bjegunac" uhapšeno 13 osoba, otkriven kokain i šest ručnih bombi

N.T.
SIPA otkrila i privremeno oduzeli 82,76 grama kokaina i 5.936 grama marihuane
Foto: Ilustracija | SIPA otkrila i privremeno oduzeli 82,76 grama kokaina i 5.936 grama marihuane

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH do sada su tokom akcije "Bjegunac" koja i dalje traje, na području Bijeljine, Brčko distrikta, Špionice, Pelagićeva i Orašja uhapsili 13 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet droge.

Tokom dosadašnjih istražnih radnji policijski službenici SIPA su otkrili i privremeno oduzeli 82,76 grama kokaina i 27,19 grama smjese, te 5.936 grama marihuane, tri drobilice, jednu vagu, 170 komada sjemenki indijske konoplje i 105 komada tableta.

Otkriveni su i oduzeti i 82 komada municije, šest ručnih bombi, dva putnička motorna vozila, 21 mobilni telefon sa pripadajućim SIM karticama, uređaj za ometanje signala, 1.515 evra i 1.500 KM, kao i drugi predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz pomenute agencije.

Uhapšena lica sprovedena su u službene prostorije i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Prema nezvaničnim inforacimama osumnjičeni su narkotike krili u bocama za vodu, ali su ih držali i u gajbama za voće.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Veći dio sasušene marihuane nađen je upakovan u boce od po pet litara - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Iz Policije Brčko distrikta saopšteno je da je akcija "Bjegunac" usmjerena protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja. 

- Tokom akcije na 22 lokacije pretreseno je 18 stambenih objekata, tri vikendice i jedan privredni objekt, Akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 lica plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH-saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navodi se da se pretresi  sprovode po naredbi Suda Brčko distrikta BiH, a po zahtjevu tužilaštva Distrikta. Istakli su da se osumnjičena lica obuhvaćena akcijom terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Iz SIPA je saopšteno da je akcija "Bjegunac" počela u nedjelju, 21. novembra kada je na graničnom prelazu Orašje uhapšena jedna osoba.

- Izvršen pretres lica i putničkog motornog vozila koje koristi ovo lice. Istog dana na području Bijeljine policijski službenici su izvršili pretres kuće i vikendice koju koristi lice lišeno slobode-saopšteno je iz SIPA ne navodeći detalje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juče nisu  zvanično saopšteni ni inicijali osumnjičenih, niti koja je uloga policajaca koji se dovode u vezu sa dilerima, jer akcija do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nisu bile završene.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana