U akcija Federalne uprave policije u Sarajevu zaplijenjeno 25 kilograma droge

Sanja Amidžić
U akcija Federalne uprave policije u Sarajevu zaplijenjeno 25 kilograma droge

Sarajevo - Policija u Sarajevu uhapsila je pet osoba i zaplijenila 25 kilograma različite vrste droge.

U Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo juče su rekli, ne navodeći detalje akcije, da je ona sprovedena u nedjelju na području tog kantona.

Prema njihovom saopštenju, uhapšenim osobama nakon ispitivanja biće predložen jednomjesečni pritvor, o kojem će konačnu odluku donijeti Kantonalni sud.

Prema nepotvrđenim informacijama, sarajevska policija je u nedjelju u naselju Hadžići uhapsila Š. E. (19) i N. A. (21) te u njihovom vozilu "audi A2", kojim je upravljao devetnaestogodišnjak, pronašla i zaplijenila oko 15 kilograma ekstazija i marihuane.

Dvojac je otkriven nakon što su pojedini građani Sarajeva primijetili da mladići u pomenuto vozilo unose više vrećica sa sumnjivim sadržajem i da se kriju od pogleda ljudi koji su prolazili. Prema prijavi jednog od građana, vozilo se nakon utovara sumnjivih kesa udaljilo prema Hadžićima. Policija se nakon dojave uputila ka pomenutom naselju, gdje su primijetili sumnjivo vozilo i pokušali da ga zaustave, ali je vozač odbio naredbu policije i pobjegao. U potragu za vozilom uključilo se više policijskih patrola, koje su nakon kraćeg vremena blokirale jednu od ulica u Hadžićima i zaustavile sumnjivi "audi".

Policija je tokom kontrole vozila pronašla tri tamne vreće ukupne težine oko 15 kilograma, u kojima je bila upakovana materija koja asocira na opojnu drogu.

Prema nepotvrđenim informacijama, u nastavku akcije privedeno je više osoba i zaplijenjeno oko deset kilograma različite vrste droge, ali policija i tužilaštvo nisu željeli da otkriju detalje u vezi sa hapšenjem i pronalaskom droge.

Prijedor

Prijedorska policija uhapsila je Edisa Biondića (29) i S. T. (22) iz Kozarske Dubice zbog posjedovanja i prodaje droge na ulici.

Oni su uhapšeni u nedjelju tokom policijske kontrole u Prijedoru i Kozarskoj Dubici. Kod njih su pronađeni manja količina marihuane, rizle i improvizovana cigareta "džoint". Nakon ispitivanja su pušteni, a protiv njih će banjalučkom Okružnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj koji će ih teretiti za neovlašćenu proizvodnju i promet opojne droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana