Tužilaštvo u Vranju: Poznat uzrok smrti porodilje

G.S.
Foto: Ilustracija

VRANjE - Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je danas da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posljedičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom djelu nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći koje se zbog smrtne posljedice može kvalifikovati kao teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Glavni javni tužilac u Vranju Danijela Trajković navela je da će Više javno tužilaštvo predmet proslijediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, s obzirom na to da je Osnovno javno tužilaštvo nadležno za Teško delo protiv zdravlja ljudi.

Policijski službenici su prikupili potrebna obavještenja i od supruga preminule M.A, koji je je zahtijevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge, navodi se u saopštenju VJT, prenosi Tanjug.

Kako je saopšteno, Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt M. A.

„Dana 24. aprila 2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavljen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni Patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u pogledu uzroka smrt pok. M.A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju“, saopštilo je VJT u Vranju.

Imajući u vidu da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje ruptura materice sa posljedičnim iskrvarenjem, Više javno tužilaštvo će, kako je saopšteno, predmet proslijediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, obzirom da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog djela Nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, koje se zbog smrtne posljedice može kvalifikovati kao Teško djelo protiv zdravlja ljudi, za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana