Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu Goliću

N.T.
Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu Goliću

BANjALUKA - Banjalučko Okružno tužilaštvo žaliće se na presudu kojom je bivši načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Darko Golić (60) oslobođen za krivično djelo polno uznemiravanje.

Osnovni sud u Banjaluci je donio presudu kojom se odbijaju optužbe protiv optuženog jer u ovom slučaju nije bilo prijedloga za krivično gonjenje.

"Nakon zaprimanja pismenog otpravka presude od strane Osnovnog suda u Banjaluci, u zakonskom roku tužilaštvo će na nju izjaviti žalbu" rekli su kratko u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Golićev advokat Jasminka Jovišević je pojasnila da po zakonu za krivična djela koja je bio optužen Golić oštećeni se goni po prijedlogu oštećenog.

"Toga u ovom slučaju nije bilo pa je zato i donesena odbijajuća presuda"pojasnila je Joviševićeva.

Ona je dodala da tužilaštvo ima pravo da se žali, ali da smatra da se ne može naknadno dostavljati  prijedlog oštećenog za krivično gonjenje.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je bludničio nad  pacijentom (36) koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci. 

Optužen je za polno uznemiravanje, mada je istraga protiv njega vođena za obljubu nad nemoćnim licem. 

Golić se branio  slobode.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana