Trupci usmrtili vozača “fijeste”

G. Obradović i D. Dujić
Trupci usmrtili vozača “fijeste”

Doboj - Sejdo Delić (52) iz sela Mravići kod Doboj Juga u Federaciji BiH poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u selu Makljenovac kod Doboja, kada je njegovo vozilo priklještio drveni trupac koji je pao sa prikolice kamiona, potvrđeno je u policiji.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 19 časova na prilazu mostu na rijeci Usori.

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su, navodeći samo inicijale, da su u ovoj nesreći učestvovali kamion “mercedes”, kojim je upravljao Edhem Piljug (31), a koji je vlasništvo autoprevoznika Selima Piljuga iz Kaknja i automobil “ford fijesta”, za čijim volanom je bio nesrećni Delić.

- Do nesreće je došlo zbog neispravnosti uređaja koji služi za spajanje kamiona i prikolice. Kamion se kretao iz pravca Maglaja i dolaskom  do mosta u Makljenovicma došlo je do pucanja vučne rude i prikolica se odvojila od kamiona - istakao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da se poslije odvajanja od kamiona prikolica koja je prevozila drvene trupce prevrnula na putu, a da se teret  rasturio po kolovozu.

- U tom trenutku iz drugog pravca naišla je “fijesta” kojom je upravljao Delić, a trupac je udario u automobil i prignječio vozača - rekao je naš izvor.

Na mjestu nesreće ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći koja je izvukla Delića iz automobila i prevezla ga  u Zdravstvenu ustanovu Poliklinika Doboj Jug, ali je on ubrzo preminuo zbog zadobijenih povreda.

Pomenuti izvor je istakao da čak i da ovaj trupac nije pao na automobil Delić vjerovatno ne bi uspio izbjeći sudar budući da se prikolica sa trupcima prevrnula na njegovoj strani baš u trenutku kada je prolazio.

Zbog ove nesreće nekoliko časova bio je obustavljen saobraćaj magistralnim putem iz Tešnja i Maglaja prema Doboju, a automobili su se preusmjeravali na put preko mosta u Mravićima.

Istraga

Uviđaj su obavili saobraćajni policajci iz Centra javne bezbjednosti Doboj, a istragom je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva iz ovog grada.

- Policija je uzela  izjavu od vozača kamiona Edhema Piljuga, a sada  treba istraži kako je došlo do pucanja spoja i zbog čega  se prikolica otkačila - potvrdio je naš izvor.

Dežurni tužilac je naredio da se obave sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok ove nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana