Trojica Banjalučana polupala kafić zbog gubitka na kocki

Nebojša Tomašević
Trojica Banjalučana polupala kafić zbog gubitka na kocki

Banjaluka - Milan Bajić (23), Dragan (23) i Daniel (23) Vukelić iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su polupali kafić “Trač parti” u centru grada i napali vlasnika nakon što je jedan od njih izgubio novac na aparatu za igre na sreću, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u nedjelju poslije ponoći, a nasilnici su kamenicama i bejzbol palicama polulupali stakla i dio inventara u lokalu.

Prema nezvaničnim informacijama u incidentu je učestvovalo još nekoliko osoba koje su pobjegle i još nisu identifikovane. Izvor blizak istrazi je ispričao da su uhapšeni mladići prije incidenta u noći između subote i nedjelje pili u kafiću, a jedan od njih povremeno je igrao na aparatu za igre na sreću.

-”Kockar” je u počeo da lupa po aparatu i galami pa ga je vlasnik kafića više puta opominjao da se smiri i da to ne čini. Međutim, on nije prestajao već je galamio  i govorio  da ima pravo to da radi pa je došlo do prepirke između njegovog društva i vlasnika kafića  - pojasnio je izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da je nakon toga vlasnik lokala mladićima rekao da izađu napolje, ali su oni odbijali da to učine.

- Nakon toga im je zaprijetio da će  pozvati policiju i tako  je uspio  da ih  istjera. Tada se sve smirilo i izgledalo je da će se sve završiti na tome. Međutim, poslije dvadesetak minuta mladići su se vratili sa još najmanje pet ili šest drugova te su palicama i kamenjem polupali šajbe na lokalu i pobjegli. Nakon toga pozvana je policija koja je brzo otkrila trojicu nasilnika - kazao je naš izvor.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da  dvojicu Vukelića i Bajića terete za nasilničko ponašanje, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe uništile inventar u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci i povrijedili vlasnika. Iste večeri utvrđeno je da postoji sumnja da su to počinili D. V, D. V. i M. B. koji su i uhapšeni - rekli su u policiji i dodali da je  vlasnik kafića upućen u Službu hitne medicinske pomoći.

Nezvanično saznajemo da on nije zadobio ozbiljnije povrede i da mu nije ni bila potrebna ljekarska pomoć.

Brane se sa slobode

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci naložio je policiji da protiv osumnjičenih sprovede istragu i da tužilaštvu dostavi izvještaj protiv njih za krivična djela koja su počinili. Dragan i Daniel Vukelić te Milan Bajić je nakon ispitivanja u policiji pušten da se brani sa slobode.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana