Trebinje: Uhapšene četiri osobe zbog droge

Srna
Foto: N.N.

TREBINjE - Trebinjska policija uhapsila je lica iz ovog grada čiji su inicijali N.Đ, B.M, F.R. i A.V, koja su osumnjičena da su izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Iz trebinjske Policijske uprave saopšteno je da su pripadnici policije juče oko 2.00 časa ova lica zatekli u napuštenom objektu u Trebinju gdje su uočili odbačenu najlonsku vrećicu u kojoj se nalazila droga spid težine oko 1,9 grama.

Policija je uočila i da se u tom objektu vrši vaganje i prepakivanje droge jer je primijećena digitalna vaga i veći broj vrećica koje su, najvjerovatnije, korištene za pakovanje narkotika.

U saopštenju se navodi da su uviđajem pronađeni i oduzeti i najlonska vrećica sa spidom težine oko 214 grama, u kojoj se nalazila još jedna manja vrećica sa oko 2,8 grama ove droge.

"Pronađeni su i oduzeti i keramička posuda u kojoj se nalazila još jedna manja vrećica sa drogom spid, težine oko 3,4 grama, nosači SIM kartica, te veći broj najlonskih vrećica koje su korištene za pakovanje droge", dodali su iz Policijske uprave Trebinje.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Trebinje izvršen je pretres kuća i pomoćnih prostorija koje koriste uhapšena lica i tom prilikom je u kući koju koristi lice čiji su inicijali F.R. pronađena i oduzeta vojna poluautomatska puška.

O pronađenom oružju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji se izjasnio da to ima obilježje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U toku je rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela, napominje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana