Trebinjac se lažno predstavio kao policajac pa oteo djevojku

Nebojša Tomašević
Trebinjac se lažno predstavio kao policajac pa oteo djevojku

TREBINjE - Zoran V. (34) iz Trebinja uhapšen je zbog sumnje da je prije dva dana nezakonito uhapsio djevojku J.B. kojoj se lažno predstavio kao policijski inspektor, saznaje "Glas Srpske".

Osim toga, on je prije nekoliko dana na isti način pokušao da "uhapsi" N.V, ali mu je ona uspjela pobjeći.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni predstavljajući se kao inspektor uspio da ubijedi  J.B. da sjedne s njim u vozilo.

- Tokom vožnje djevojka je shvatila da je on vozi tamo gdje ona ne želi da ide te mu je govorila da stane. On to nije htio pa je ona putem telefona pozvala svoju sestru i rekla joj da je oteta. Osumnjičeni ju je tada uhvatio za kosu u namjeri da joj otme telefon, a ona je uspjela da mu se otme i iskoči iz automobila - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, on je takođe pokušao da u svoje vozilo na isti način namami N.V., ali je ona to odbila i pobjegla.

Policijska uprava Trebinje, navodeći inicijale osumnjičenog, saopštila je da ga terete za lažno predstavljanje i protivpravno lišenje slobode.

- Policiji je 20. novembra prijavljeno da je nepoznata osoba oko 22 časa, protivpravno lišilo slobode J.B. iz Trebinja. Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske uprave Trebinje izvršili su pretragu terena i oko 22.30 časova, na putu za Grad Sunca pronašli lice inicijala J.B. Nakon toga policija je identifikovala Z.V. kao osobu koja je počinila to krivično djelo - saopštila je PU Trebinje.

Dodali su da je kriminalističkom obradom  i operativnim radom utvrđeno  da je Z.V. 17. novembra  na isti način pokušao protivpravno lišiti slobode i N.V. iz Trebinja.

Prema policijskom saopštenju, tokom ispitivanja utvrđeno je da je  Zoran V. pod dejstvom narkotika.

- Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv  Z.V. će Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen izvještaj o izvršena dva  krivična djela lažno predstavljanje i dva kriviča djela protivpravno lišenje slobode od kojih je jedno u pokušaju - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana