Traže pritvaranje Banjalučanina osumnjičenog za uzgoj narkotika u stanu

N. T.
Traže pritvaranje Banjalučanina osumnjičenog za uzgoj narkotika u stanu

BANjALUKA - Postupajući tužilac predložio je jednomjesečni pritvor Milanu Đ (23) iz Banjaluke koga terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

- Osmnjičeni se od neutvrđenog datuma 2020. godine bavio uzgojem marihuane, neovlašteno nabavljao radi prodaje, nuđenja na prodaju i prodajom kokaina, marihuane i hašiša - rekli su u tužilaštvu.

Dodali su da je prijedlog pritvora stavljen zbog bojazni od uticaja na svjedoke i   bojazni od ponavljanja krivičnig djela, a prijedlog je upućen Osnovnom sudu u Banjaluci koji će o tome odlučiti.

Milan Đ. je uhapšen u utorak u akciji "Polo" zajedno sa sugrađanima Jovanom T. (22) i njegovim bratom B.T.  Tom prilikom zaplijenjena su oko dva kilograma raznih narkotika i 60.000 KM. Nakon ispitivanja u policiji Đukić je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci, dok su Jovan T. i njegov brat pušteni da se brane sa slobode.

Načelnik  Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić ranije je pojasnio da M.Đ. i J.T. sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, a B.T. za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vukelić je kazao da osumnjičena lica nisu poznata od ranije po takvim djelima, te da se pretpostavlja da je pronađeni novac tokom hapšenja stečen krivičnim djelom. Prema riječima ovog izvora osumnjičeni Đukić je u stanu proizvodio i preprodavao narkotike. Kako je ranije saopšteno iz Policijske uprave  Banjaluka, tokom akcije pretresene su tri lokacije. Navedeno je da je u pretresima pronađeno i oduzeto oko 1.230 grama marihuane, oko 550 grama hašiša, oko 45 grama kokaina, te oko 60.000 KM.

- Pronađena je i kompletna oprema za kućnu laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela - navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana