Tragedina u Drvaru: Dječaka ubila struja iz električne gitare

Nevena Bunić
Tragedina u Drvaru: Dječaka ubila struja iz električne gitare

Drvar - Tragična smrt Dimitrija Morače (14) zavila je u crno cijeli Drvar. Talentovani mladi muzičar i glumac preminuo je kada ga je udarila struja dok je svirao električnu gitaru.

Tragedija se dogodila u subotu u večernjim časovima, u kući gdje je živio sa roditeljima. Mališan je svirao električnu gitaru i u jednom trenutku je došlo do strujnog udara. On je zadobio teške povrede, od kojih je ubrzo preminuo.

Dimitrije je mnogo volio da svira gitaru, ponekad i šest časova dnevno.

Portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je da je maloljetnik dovezen u beživotnom stanju u Dom zdravlja u Drvaru.

- Ljekari su pokušali sve, ali su, nažalost, samo mogli konstatovati smrt. Za sada sve ukazuje da se radi o nesrećnom slučaju - kazao je Vrdoljak i dodao da su policiju o smrti maloljetnika obavijestili ljekari. 

Policija je pod nadzorom dežurnog tužioca obavila uviđaj u kući gdje se desila tragedija zajedno sa radnikom “Elektroprivrede” iz Drvara. Oni bi nakon sagledavanja svih činjenica trebalo da utvrde kako je došlo do fatalnog strujnog udara.

Stanovnici Drvara potreseni su tragedijom koja se dogodila u njihovom gradu. Dječak je bio veoma poznat u ovom mjestu i svi su ga mnogo voljeli. Završio je Osnovnu školu “Slavko Rodić”, a koliko je bio napredan svjedoči i činjenica da je preskočio  jedan razred. Nedavno je upisao Gimnaziju. Bio je talentovan muzičar i glumac, i jedan od autora kratkog filma “Desant na Drvar 2”. Nastupao je na brojnim svečanostima i priredbama u Drvaru.

- Užasno je ovo što se dogodilo, svi smo još uvijek u šoku. Dimitrije je bio omiljen u društvu, veoma inteligentan dječak, veliki drugar svima, svi su ga voljeli. Od malena se vidjelo da je bio natprosječno dijete. Bio je odličan đak i učestvovao je u brojnim školskim i vanškolskim projektima, a osvojio je i brojne nagrade. Bio je talentovan za svaku vrstu umjetnosti - kazala je Dimitrijeva bivša razrednica Dijana Broćeta.

Tragično nastradali dječak sahranjen je juče na groblju Spasovina u Drvaru.

Dan žalosti

Zbog smrti Dimitrija Morače, na području opštine Drvar juče je bio dan žalosti.

- Još smo u šoku. Svi stanovnici Drvara juče su oplakivali zlu sudbinu dječaka. Dimitrije je bio veseo i pun života. Izgubili smo talentovanog dječaka koji je bio na dobrom putu da proslavi naš grad - kazao je načelnik Drvara Goran Broćeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana