Tragedija u šumi kod Kalesije: Drvosječa pao pod traktor i poginuo

Nevena Bunić
Tragedija u šumi kod Kalesije: Drvosječa pao pod traktor i poginuo

Kalesija - Drvosječa R. S. (41) iz Kuljana kod Živinica poginuo je kada je pao pod traktor dok je izvlačio drva iz šume na području Kalesije.

 

Nesreća se dogodila u ponedjeljak ujutro. Nakon što su nesrećni drvosječa i njegov kolega natovarili drva na prikolicu, krenuli su kući. R. S. je sjedio na traktoru, dok je za volanom bio njegov kolega.

- Zbog blata i dubokih kanala nastalih od točkova na šumskom putu, traktor se  ljuljao tokom vožnje. U jednom momentu R. S. je pao, a traktor ga je pregazio. Njegov kolega je pokušao da ga spase, ali bezuspješno. Drvosječa je poginuo na licu mjesta - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Policija i dežurni kantonalni tužilac su obavili uviđaj i prikupili sve tragove. Saznajemo da je muškarac koji je vozio traktor dao izjavu inspektorima, ali pošto se radi o nesrećnom slučaju, on neće krivično odgovarati.

I u drugim dijelovima BiH bilo je poginulih i povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama.

Biciklista S. Š. (80) iz Lukavca je poginuo kada ga je za volanom “golfa 2” udario sugrađanin M. V. (23) na putu u Gnojnici kod Lukavca. Smrt starca je na licu mjesta konstatovao dežurni ljekar lukavačkog Doma zdravlja. Policija je obavila uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca.

- Istraga će pokazati okolnosti i uzrok nesreće - rekli su u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Biciklista Stevo Žarković (77) iz Gradiške teško je povrijeđen nakon što ga je za volanom “pežoa” udarila sugrađanka Gordana Borković (46) na putu u Obudovcu, saznaje “Glas Srpske”. Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko devet časova.

Prema nezvaničnom informacijama, Borkovićeva je preticala biciklistu i tom prilikom retrovizorom automobila zakačila njegovu ruku, nakon čega je on pao na asfalt. Ekipe policije i Hitne pomoći brzo su stigle. Starac je zbrinut u Opštoj bolnici u Gradišci, gdje su mu konstatovali povrede kuka. On se nalazi u stabilnom stanju.

 

Sletio sa puta

Boro B. (63) iz Gradiške lakše je povrijeđen nakon što je za volanom “forda oriona” sletio sa magistralnog puta u Rovinama kod Gradiške. Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 17.30 časova, a vozač je zbrinut u Domu zdravlja u Gradišci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana