Tragedija kod Bijeljine: Smrt pod bagerom

N. Tomašević, N. Bunić
Tragedija kod Bijeljine: Smrt pod bagerom

Bijeljina - Radenko Lujić (42) iz bijeljinskog sela Srednji Dragaljevac poginuo je juče kada se prevrnuo bager kojim je upravljao.

Ova tragedija desila se u dvorištu Lujićevog rođaka, gdje je stradali bagerom kopao zemlju.

- Prilikom rada bager se iznenada prvo nagnuo, a zatim prevrnuo na stranu. Lujić je ispao iz kabine i pao ispod bagera, koji ga je poklopio i usmrtio. Ne mogu da kažem da li je “kašikom” zapeo za nešto u zemlji ili je do prevrtanja došlo usljed strmine - rekao je jedan mještanin sela Dragaljevac ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da su mještani odmah pozvali hitnu pomoć, koja je brzo stigla. Međutim, nakon dolaska ljekari su samo mogli da konstatuju smrt nesrećnog bageriste.

U Policijskoj upravi Bijeljina, navodeći inicijale, kazali su da se ovdje radi o nesrećnom slučaju i da nema elemenata krivičnog djela.

Po riječima mještana Srednjeg Dragaljevca, iza Lujića su ostali supruga i sin.

- Bio je izuzetan čovjek, dobar komšija i vrijedan radnik. Zaista nam je svima u selu žao Lujića - kazao je jedan od komšija bageriste.

I u Ključu je nastradao radnik. Limar Ernad Hadžiosmanagić (29) iz Bišana kod Prijedora pao je s krova zgrade u naselju Luke kod Ključa. Nesreća se desila u utorak oko 12.30 časova dok je mladić postavljao lim na krovu. Bio je zaposlen u firmi “Lim profi” iz Prijedora koja je angažovana na popravci krova pomenute zgrade.

- Hadžiosmanagić je radio sjedeći, a prilikom ustajanja se okliznuo i pao. Bezbjednosni konopac kojim je bio vezan je posjekao oštar lim. Pao je sa visine od oko 20 metara - rekao je direktor firme “Lim profi” Anel Ališić i dodao da je preminuli Hadžiosmanagić bio vrijedan i dobar radnik.

Stanari zgrade gdje se desila nesreća su ispričali da su čuli da je mladić kada je pao uzviknuo: “Aj, majko moja”.

- Poslije vještačenja i istrage znaćemo sve okolnosti koje su dovele do stradanja radnika. Inspektor zaštite na radu će utvrđivati da li su bile ispoštovane sve bezbjednosne i druge mjere - rekli su u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Povrijeđeno sedam radnika

Sedam radnika povrijeđeno je kada se urušila skela na građevini “Akvaterm” u Olovu.

Nesreća se desila juče oko devet časova. Povrijeđeni radnici su brzo prevezeni u Dom zdravlja u Olovu, a potom u Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu. Jedan radnik je teže povrijeđen, dok su sedmorica zadobila lakše povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana