Tinejdžer iz Doboja prijetio šokerom da bi izvukao majku iz zatvora

Nevena Bunić
Tinejdžer iz Doboja prijetio šokerom da bi izvukao majku iz zatvora

Doboj - Tinejdžer (17) iz Doboja osumnjičen je da je natjerao rođaka Sabita S. (18) da slaže da nisu opljačkali mjenjačnicu jer je na taj način mislio da izvuče svoju majku Melihu S. (37) iz zatvora, koja je organizovala ovaj “pohod”, saznaje “Glas Srpske”.

Maloljetnika terete da je sa Nebojšom K. (30) prijeteći nožem i šokerom 14. septembra natjerao Sabita da da lažnu izjavu advokatu. Njih dvojica su prijavljeni Okružnom tužilaštvu u Doboju zbog sprečavanja dokazivanja. Prema nezvaničnim informacijama, oni su natjerali Sabita da prije suđenja promijeni izjavu koju je ranije dao policiji i tužilaštvu.

Prijavljeni tinejdžer, njegova majka Meliha i njihov rođak Sabit osumnjičeni su da su u decembru lani opljačkali mjenjačnicu “Kia”, iz koje su ukrali 15.000 KM, a uhapšeni su u februaru ove godine. Meliha je tada sprovedena u tužilaštvo, gdje joj je određen pritvor, dok su njen sin i Sabit pušteni da se brane sa slobode. Sabit je policiji priznao da je opljačkao mjenjačnicu sa Melihom i rođakom.

- On je iz tog razloga dobio status svjedoka u tužilaštvu. To je naljutilo Melihinog sina, koji se sa prijateljem Nebojšom K. sastao sa Sabitom na jednom zabačenom mjestu u Doboju. Tu su ga, uz prijetnju da će ga ubiti, natjerali da narednog dana kod advokata kaže da su ga prije davanja prvobitnog iskaza policajci tukli i tako naveli da prizna zločin. Sabit je uradio šta su nasilnici tražili od njega - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je mjenjačnica opljačkana u noći između 4. i 5. decembra, a osim sedamnaestogodišnjaka, Meliha S. je u planiranju “pljačkaškog pohoda” iskoristila i sina koji ima manje od 14 godina. Sumnja se da se tada Meliha sa sinovima i Sabitom, kome je strina, dovezla na parking u blizini mjenjačnice. Kako bi svima napravila alibi, ona je sa mlađim sinom otišla do Službe hitne pomoći žaleći se da joj je loše, dok su je stariji i sin njenog djevera sačekali u autu. Meliha je rekla doktorima da se ne osjeća dobro i zato je dobila uputnicu za bolnicu na pretrage, gdje je otišla na pregled. Za to vrijeme, sedamnaestogodišnjak i Sabit S. su isključili uličnu rasvjetu koja je osvjetljavala mjenjačnicu, te kroz prozor provalili unutra i ukrali oko 15.000 maraka. Nakon pljačke, maloljetnik i Sabit S. su je pozvali telefonom, a Meliha je autom došla po njih, pa su se odvezli kući i podijelili ukradeni novac.

Ekspresna istraga

Zbog promjene iskaza, policija je pokrenula istragu i brzo rasvijetlila cijeli slučaj.

- Osumnjičene teretimo da su svjedoka u sudskom postupku, uz prijetnju upotrebe sile, naveli da da lažni iskaz - naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana