Telefon kec u rukavu optuženog za ubistvo mladića iz Kozarske Dubice

Nebojša Tomašević
Telefon kec u rukavu optuženog za ubistvo mladića iz Kozarske Dubice

Banjaluka - Odbrana Gorana Bilčara (27) iz Laktaša, koji je optužen za ubistvo Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice, zatražila je od banjalučkog Okružnog suda da odobri vještačenje telefona optuženog.

- Predlažemo da se izvještači telefon kako bi se utvrdilo stanje optuženog i okolnosti pod kojima se sve dogodilo. Smatramo da bi sadržina iz telefona mogla biti antiteza nekih od tvrdnji tužilaštva - kazao je Bilčarov advokat Branko Ristić.

Optužnica banjalučkog Okružnog tužilaštva tereti Bilčara da je 18. oktobra ubodom šrafcigera u glavu ubio Milovanovića. Osim Bilčara, optužnica je podignuta i protiv Marka Mihajlovića (27) iz Banjaluke, koji je bio sa Bilčarom u društvu, te Đorđa Borovčanina (25) i Đorđa Đenadije (21) iz Kozarske Dubice. Pomenutu trojku terete za učestvovanje u tuči.

Suđenje u ovom slučaju počeće 30. januara saslušanjem svjedoka tužilaštva, dogovoreno je juče na statusnoj konferenciji u Okružnom sudu u Banjaluci. Tužilac Saša Labotić najavio je da će u ovom predmetu saslušati sedam svjedoka i četiri vještaka, a sudu će predočiti i veći broj materijalnih dokaza. Odbrana optuženih, izuzev advokata Ristića, nije iznosila prijedloge dokaza, a to će uraditi nakon što tužilaštvo izvede svoje dokaze.

Tužilaštvo je optužnicu u ovom predmetu podiglo svega nepun mjesec od istrage. U njoj se navodi da u ovom slučaju 18. oktobra između 2.40 i 3.20, u pekari, došlo do svađe između Bilčara, Mihajlovića i N. V. sa jedne strane, te Milovanovića i Borovčanina sa druge strane. Nakon kraćeg vremena oni su se smirili, a zatim su momci iz Kozarske Dubice Milovanović i Borovčanin sa još dva druga izašli iz pekare i sjeli u “fijat” kojim je upravljao Đenadija.

Oni su se poslije nekog vremena ponovo vratili prema pekari i u tom momentu su vidjeli da Bilčar i Mihajlović sjedaju u svoj automobil BMW i prošli su pored njih. Međutim, nakon nekog vremena Đenadija se vozilom opet vratio ka pekari, gdje su obišli BMW u kojem su bili Bilčar i Mihajlović, a koji su vozilom krenuli za njima.

Nakon toga, Đenadija je parkirao vozilo, a pored njega je stao i BMW. Tada su svi izašli iz vozila i dolazi do obračuna između njih. Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, a zatim je iz gepeka uzeo i šrafciger i ubo ga dva puta u sljepoočnicu. Neposredno nakon toga Milovanović je preminuo. Bilčar je tokom ispitivanja tvrdio da nije znao da je ubio Bojana Milovanovića.

Povrede

Tokom sukoba dvije grupe mladića lakše su povrijeđeni optuženi Goran Bilčar i Marko Mihajlović. Bilčar je zadobio oguljotinu na donjoj usni i podliv iznad desnog oka. Mihajloviću, koji se tukao sa Đorđem Borovčaninom i Đorđem Đenadijom, povrijeđeno je rame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana