Taksisti prijetili klanjem na putu do groblja

Nevena Bunić
Taksisti prijetili klanjem na putu do groblja

Teslić - Policija traga za trojicom razbojnika koji su opljačkali i nožem lakše povrijedili taksistu S. K. (44) iz Tešnja, od kojeg su tražili da ih odveze na sahranu u Ukrinice kod Teslića, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se dogodilo u utorak predveče kada su nasilnici u Jelahu ušli u taksi rekavši da im treba prevoz do groblja jer idu  na sahranu poznaniku. U početku se nisu ponašali sumnjivo, da bi u jednom trenutku tražili od vozača da se zaustavi na seoskom putu, nakon čega su nasrnuli na njega.

- Stavili su mu nož pod grlo i rekli: “Daj nam pare ili ćemo te zaklati!” Preplašeni taksista im je pružio novčanik sa 200 KM, a napadači su mu oteli i mobilni telefon, kao i ključeve automobila. Nakon uzimanja plijena izašli su iz auta i pobjegli - ispričao je izvor blizak istrazi.

Potreseni taksista je izašao iz svog crnog “golfa 5”, otišao do obližnje kuće i potražio pomoć. Ukućani su pozvali policiju i Hitnu pomoć, koji su ubrzo stigli. Taksista je zbrinut u Domu zdravlja u Brodu sa ogrebotinama po vratu. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” napadači nisu bili uhapšeni.

Taksi prevoznici su često na meti nasilnika. Milan M. i Boris Z. uhapšeni su u martu prošle godine zbog sumnje da su u Banjaluci napali radnika “Bel taksija” Milu Dobrijevića i flašom mu razbili glavu. Dobrijević je tada “Glasu Srpske” ispričao da je sve počelo kada je dvojac od njega tražio da prati jedan automobil, te da  prođe kroz crveno svjetlo na semaforu. Taksista je to odbio, zbog čega su ga udarali. Zaustavio je vozilo i rekao im da izađu, ali nasilnici to nisu željeli, pa ih je taksista poprskao biber sprejom, nakon čega su izašli. Policija ih je uhapsila nedugo potom jer su pokušali da ukradu obližnje vozilo.

Tragovi

Policija je prikupila sve tragove iz “golfa 5” koji bi mogli otkriti razbojnike.

- Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju - naveli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana