Svjedok vidio krv na Bilčarevoj ruci

Nebojša Tomašević
Svjedok vidio krv na Bilčarevoj ruci

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Vlado Novaković kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je na desnoj ruci Gorana Bilčara (27) iz Laktaša, optuženog za ubistvo Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice, vidio krv kada se vratio kod njega u auto te da mu je malo prije toga suvozač Marko Mihajlović (27) rekao da su imali frku.

Optužnica banjalučkog Okružnog tužilaštva tereti Bilčara da je 18. oktobra 2018. tokom tuče ubodom šrafcigerom u glavu ubio Milovanovića. Osim Bilčara, na optuženičkoj klupi je i Mihajlović (27) iz Banjaluke, koji je bio sa njim u društvu kobne večeri, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice, a ovu trojku terete za učestvovanje u tuči. Svjedok Novaković je pojasnio da je sa Mihajlovićem i Bilčarom te večeri bio sa društvom u izlasku te da su jeli u pekari “Marčelo”.

- Unutra su bili neki momci i pitao sam ih jesu li muzičari. Neki su rekli da nisu, neki da jesu. Nije bilo provociranja. Otišli su, a nakon nekog vremena i Marko i Goran su krenuli, a ja sam ostao u pekari - kazao je Novaković.

Dodao je da se Marko ubrzo vratio i pitao ga: “Je li ideš, vidiš da nam ovi je.. majku”, ali on je ostao u pekari.

- Nakon nekog vremena došao je Goran i ubacio moju torbu u pekaru i tad sam izašao i sjeo u auto. Goran je tražio maramicu da obriše krvavu ruku. Marko je rekao da su napadnuti. Nisam znao šta se desilo, tek sam kasnije, nakon što sam se probudio, saznao za ubistvo - kazao je Novaković.

Svjedok Bojan Vidić, koji je bio u društvu ubijenog Milovanovića, ispričao je da su se on i njegovo društvo nakon izlaska iz pekare “Marčelo” bili izgubili te da su kružili istim putem. Kazao je da se nakon drugog prolaska pored pekare za njihov “fijat bravo”, koji je vozio Đenadija, “zalijepio” neki auto.

- Zaustavili smo se na proširenju, a to vozilo se popriječilo ispred nas i vidio sam da je BMW. Krupan momak je izašao iz tog vozila i otvorio zadnja vrata na našem autu, te počeo da galami na Borovčanina, a zatim su svi sem mene izašli iz auta - rekao je Vidić, koji je priznao da se bojao da izađe.

Istakao je da je čuo galamu i da nije vidio tuču, ali je zapazio Bilčara kako baca dizalicu koja je pala na travu. Pojasnio je da je krupni momak optuženi Mihajlović, koga je vidio kako trči za Borovčaninom, koji je bježao. Na početku ročišta predsjednica sudskog vijeća Snježana Kudrić obavijestila je prisutne da je umro advokat Nenad Balaban, koji je branio drugooptuženog Mihajlovića. Nakon toga, Mihajlović je istakao da će se na ovom ročištu braniti sam, pa suđenje nije odgođeno.

Majka

Majka ubijenog Bojana Milovanović u suzama je u sudu rekla da je njen sin ubijen bez ikakvog razloga, a da je optuženi za njegovo ubistvo Goran Bilčar nikad nije pozvao i izjavio saučešće.

- Moj sin je bio krasan momak, cijeli svijet plače za njim, a brutalno je ubijen. Izgubila sam sina jedinca, mog jablana. Ubili su ga bez ikakvog razloga. Niko iz porodice Bilčar me nikada nije pozvao. Meni ne treba ništa, ali tražim da odgovorni odgovaraju po zakonu za ono što su uradili - rekla je Slavica, čiji su se teški uzdasi mogli čuti tokom suđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana