Suprug preminule porodilje: Javila mi je da smo dobili sina, dva sata kasnije je umrla

GS
Suprug preminule porodilje: Javila mi je da smo dobili sina, dva sata kasnije je umrla

GRAČANICA - Dok traje istraga o tome kako je poslije urednog porođaja Elvira Huskanović (29) iz Gračanice dva sata kasnije preminula na putu za UKC Tuzla, suprug preminule porodilje Mehmed Huskanović, vozač u jednoj firmi u Jelahu, smogao je jedva snage da ispriča sve što je doživio kobne večeri.

Kako je rekao za Avaz, u srijedu, 22. maja, odvezao je suprugu Elviru u gračaničku bolnicu da se porodi, a s petogodišnjom kćerkicom Nejrom iščekivao je vijesti iz bolnice o prinovi, sinu i bratu Ajnuru.

– Te večeri, nakon uspješnog porođaja i rođenja sina, prva me u 19.20 nazvala supruga Elvira i, sva sretna, rekla: „Da ti ja prva čestitam, postao si drugi put otac, rodila sam sina.“ Nejra i ja smo od sreće zaplakali. Ja sam čekao sina, Nejra brata – priča Mehmed.

Nekoliko sati kasnije, kaže, već kreće drama. U 21.20 javio se ginekolog koji je vodio trudnoću supruge i saopštio mu strašnu vijest.

– Rekao je da se kod nje nešto zakomplikovalo, upućena je u UKC, ali je preminula do Lukavca. Kratko smo razgovarali, mene je stegnulo, suze teku, a Nejrica pita: „Šta je bilo, kad će mama kući?“ Nazvao sam punca Fikreta Gadžića i saopštio mu šta se desilo. U četvrtak sam išao u bolnicu, prvi put vidio sina, a iz bolnice su mi rekli da će Ajnur jedno vrijeme ostati na odjelu – priča Mehmed.

Kako mu je rečeno, osiguraće besplatnu hranu za bebu za tri mjeseca.

– Snaha, bratova supruga, odgajaće Ajnura – rekao je suprug preminule porodilje Mehmed Huskanović, pokazujući prazan krevetić i korpu u dječijoj sobi koji su kupljeni za Ajnura.

Čekaju se nalazi obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti porodilje.

Iz Opšte bolnice u Gračanici tvrde da je porođaj protekao normalno, da su Elviru porađala dvojica ginekologa te da je sve rađeno prema standardima, ali su komplikacije nastale dva sata poslije porođaja, što je uzrokovalo smrt porodilje u sanitetu, koja je, uz medicinsko osoblje, upućena u UKC Tuzla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana