Sudski izvršilac prevario 25 građana

N. T.
Sudski izvršilac prevario 25 građana

Doboj - Protiv bivšeg sudskog izvršioca Osnovnog suda u Tesliću Admira Osmića (24) policija je podnijela izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu kojim ga tereti da je zloupotrebama oštetio 25 osoba sa područja dobojske regije za blizu 138.000 KM.

Osmić je u bjekstvu i za njim je policija raspisala potragu. Prema policijskom izvještaju, Osmić je od 1. jula 2014. do 23. marta 2015. godine uzimao novac od građana na ime kupovine automobila oduzetih u izvršnom postupku, a koji su navodno na sudskoj licitaciji.

- On je izdavao blanko ovjerene priznanice na osnovu kojih navodno mogu preuzeti licitirano vozilo. Međutim, licitacije kao ni prodaje vozila nije bilo. Na taj način je prevario 25 osoba s područja opština Teslić, Doboj,  Tešanj, Gračanica, Doboj Jug i Doboj Istok - stoji u policijskom izvještaju.

Ranije su u Osnovnom sudu u Tesliću izjavili da je Osmić radio samostalno i da niko u sudu nije znao za njegove zloupotrebe.

Predsjednik suda Ljiljana Mikanović je ranije kazala da je odmah nakon saznanja za njegove zloupotrebe pokrenula disciplinski postupak i obavijestila nadležnu policijsku stanicu u Tesliću i dobojsko Okružno tužilaštvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana