Suđenje zbog otmice i premlaćivanja u Bijeljini: Žrtvi izbili zub u toaletu

Nevena Bunić
Suđenje zbog otmice i premlaćivanja u Bijeljini: Žrtvi izbili zub u toaletu

Banjaluka - Nenad Jakovljević zvani Klimalo zadobio je najmanje osam povreda, imao je izbijen treći zub u gornjoj vilici i prelom krunice na lijevom očnjaku.

Rekao je to vještak, specijalista sudske medicine u banjalučkom Okružnom sudu Željko Karan, tokom suđenja Draganu Cerovcu (24) iz Bijeljine koji se tereti da je sa sugrađanima i kik-bokserima Miljanom i Ljubanom Vidovićem, učestvovao u otmici Jakovljevića zvanog Klimalo u Bijeljini.

Braća se nalaze u bjekstvu od 14. maja prošle godine, kada je Jakovljević otet i pretučen zbog duga prema Vidovićima, dok je Cerovac uhapšen lani u novembru. Karan je rekao da je Jakovljević imao lakše povrede koje su nastale djelovanjem tupe sile.

- Takve povrede može prouzrokovati bilo šta. On je imao oguljotne na cijelom tijelu i bolove na grudnom košu i nosu, ali ne i lomove kostiju - kazao je Karan.

Svjedok Tužilaštva Marko Milić ispričao je da je spornog dana bio u podrumu u teretani, kada je čuo galamu, i da je sreo Miljana koji je od njega zatražio telefon i zvao brata Ljubana.

-  Miljan je bio i nervozan i bijesan.  Na kamerama sam kasnije vidio da je u toaletu bio Klimalo. Ljuban je došao za nekoliko minuta. Po izlasku Jakovljevića iz toaleta, braća Vidović i on su otišli. Klimalo mi se obratio pri izlasku, ali nisam čuo šta je rekao, a on tvrdi da mi je rekao da zovem policiju. Teturao se kao pijan - rekao je Milić.

Svjedok Aleksandar Lukić rekao je da je nakon Milićevog odlaska i on otišao da provjeri šta se dešava te je uočio Miljana, a na ulazu u toalet i Klimala, a pošto mu je Miljan rekao da imaju neki problem, objasnio mu je da teretana nije mjesto da to rješavaju.

-  Klimalo je psovao majku Miljanu. Zamolio sam ga da ćuti i stao između njih dvojice jer su djelovali nervozno, ali nije bilo fizičkog kontakta između njih - ispričao je Lukić.

Tužilac Svetlanka Bijelić na to je kazala da Lukić nije pominjao u ranijem iskazu da je Jakovljević Vidoviću psovao majku.

Niko od svjedoka Cerovca nije povezao sa krivičnim djelom za koje se tereti, a i sam Jakovljević “branio” ga je tokom ranijeg svjedočenja. Cerovca terete da je sa Vidovićima učestvovao u otmici Jakovljevića koga su zadržali od 14 do 22 časova, a potom ga natjerali da sačini i ovjeri ugovor o pozajmici sa Fikretom Mušanović vrijedan 16.000 KM.

Ruka na ramenu

Svjedok Todor Ilić rekao je da je sa stepenice vidio Aleksandra Lukića i Miljana Vidovića kako nerazgovjetno pričaju.

- Miljan je stalno kretao prema vratima, a neko je bio u toaletu. Bilo je nešto napeto i Aleksandar je smirivao situaciju. Došao je i Ljuban Vidović i rekao mu “idemo”. Klimalo je zatim izašao iz toaleta, a Miljan mu je po izlasku stavio ruku na rame - rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana