Suđenje Slobodanu Markoviću: Traže vještačenje palice kojom je pretučena žena

N. T.
Suđenje Slobodanu Markoviću: Traže vještačenje palice kojom je pretučena žena

Banjaluka - Odbrana Slobodana Markovića (57) iz Banjaluke, optuženog za pokušaj ubistva sugrađanke Biljane Keserović, juče je u banjalučkom Okružnom sudu zatražila izuzeće vještaka medicinske struke Milana Srdića, koga je angažovao sud da utvrdi kakve je povrede zadobila žrtva.

- Taj vještak je zaposlen u ustanovi u kojoj radi vještak kog je tužilaštvo angažovalo u ovom slučaju na vještačenju povreda oštećene. On se sa tim nalazom vjerovatno već ranije upoznao pa je sporna njegova pristrasnost - rekao je Markovićev advokat Miljkan Pucar.

On je sudu podnio i zahtjev da stručnjak mehaničke struke Borislav Galić vještači palicu kojom je Marković, prema optužnici, pretukao Keserovićevu.

- Ta je palica bila obmotana najlonom ispod kojeg je bila čoha. Potrebno je utvrditi kakve povrede su se takvim oruđem mogle načiniti i kakva je namjera bila optuženog s obzirom na to - kazao je Pucar.

Sudija Snježana Kudrić nakon ovih prijedloga odbrane odgodila je suđenje za 21. januar. Istakla je da će do sljedećeg ročišta odlučiti o zahtjevima advokata Pucara.

Markoviću se ponovo sudi za pokušaj ubistva Keserovićeve, koju je, prema optužnici, brutalno pretukao u decembru 2016. godine. Njega je banjalučki Okružni sud u septembru prošle godine osudio na pet godina zatvora zbog ovog slučaja, ali je tu presudu u maju ove godine ukinuo Vrhovni sud RS i predmet vratio na ponovno suđenje.

Presuda je ukinuta na osnovu žalbe odbrane. Prema ukinutoj presudi, Marković je Keserovićevu pokušao da ubije 5. decembra 2016. godine kada ju je napao u podzemnoj garaži i brutalno pretukao palicom.

On je, navedeno je u optužnici, Keserovićevu pokušao  da ugura u vozilo, ali nije uspio, pa joj je stao nogom za vrat i nastavio da je tuče klečeći na njoj. Uhvatio ju je za vrat i zavezao joj platno preko usta da ne bi galamila, ali je ona skinula platno i počela da doziva u pomoć. Markovića su u batinanju žene zaustavile njene komšije Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović, koji su slučajno naišli i čuli vrisku.

Marković je tokom ranijeg suđenja izjavio da se kaje zbog svega i da nema riječi kojima bi mogao da izrazi žaljenje. Isticao je da nije imao namjeru da ubije Keserovićevu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana