Suđenje policijskim inspektorima Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan: Virus korona odgodio suđenje

N.T.
Suđenje policijskim inspektorima Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan: Virus korona odgodio suđenje

BANjALUKA - Suđenje bivšim policijskim inspektorima Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, koje terete da su od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića uzeli 20.000 KM mita, odgođeno je danas u banjalučkom okružnom sudu jer je optužena Florjan zaražena virusom korona.

Njen advokat Miljakan Pucar sudu je dostavio sudu kopiju nalaza u kome stoji da je ona pozitivna na virus korona. Sudija Branimir Jukić novo suđenje zakazao je za  9. mart. 

Ovo je već drugi put da se od početka suđenja postupak odgađa zbog bolesti optužene Florjan, pa je republički javni tužilac Goran Glamočanin najavio da će detaljno provjeriti medicinske nalaze optužene.

Grujića i Florjan terete da su od Vidića tražili 30.000 KM mita, a zatim uzeli 20.000 KM kako bi sredili obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave. 

Florjan i Grujić prvo su Vidiću rekli da „trpe pritisak nadležnih" u vezi prijave protiv njega, te mu predložili da nadležnom tužilaštvu podnesu „lažnu prijavu" koja će biti odbačena, kao i da će srediti da se njegovo ime „ne pojavljuje u medijima", a da on zauzvrat plati 20.000 KM. 

Od tog iznosa, 10.000 KM je navodno trebalo ići postupajućem tužiocu, a po 5.000 KM načelnicima policijskih odjeljenja. 

Kasnije su tražili 30.000 KM, s tim da im 20.000 KM donese odmah, a ostatak nakon što tužilac donese odluku. 

Optuženi inspektori radili su u "Timu 1" na borbi protiv privrednog kriminala u PU Banjaluka, a uhapšeni su u akciji kodnog naziva "Sirano" nakon što je  Vidić predao optuženom Grujiću 20.000 maraka označenih novčanica. 

Nakon jednomjesečnog pritvora optuženi inspektori pušteni su da se brane sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana