Suđenje Draganu Vučiću iz Banjaluke zbog saobraćajne nesreće: Priznao da je pio i da nije vidio pješaka

Nebojša Tomašević
Suđenje Draganu Vučiću iz Banjaluke zbog saobraćajne nesreće: Priznao da je pio i da nije vidio pješaka

BANjALUKA - Dragan Vučić (58) iz Banjaluke, koji je optužen da je pijan vozilom usmrtio pješaka komšiju Mlađenka Stanarevića (75), nakon nesreće policajcima je kazao da žrtvu nije ni vidio te priznao da je prije toga u prodavnici popio dva ili tri piva.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Vučiću kazao policajac Vojislav Injac koji je obavljao uviđaj na mjestu nesreće.

- Nakon što smo obaviješteni o nesreći, otišli smo na lice mjesta kolega Goran Sumonja i ja. Tu smo zatekli vozača Vučića. Kazao je da u krivini nije reagovao te da je sletio s puta. Pričao je da nije vidio pješaka, već samo osjetio udar u vjetrobransko staklo - rekao je Injac.

Istakao je da je uvidom u vozačku dozvolu vidio da Vučić mora da nosi naočare, ali ih nije imao.

- Tvrdio je da ih je nosio tokom vožnje, ali ja ih nigdje nisam vidio - rekao je Injac.

Vještak Milija Radović utvrdio je da je automobil pješaka udario na bankini.

- Do nesreće je došlo na lijevoj krivini gledano iz Banjaluke ka Karanovcu. Vozilo se zanijelo i prešlo na bankinu oko metar od ivice kolovoza. Prije zanošenja brzina vozila je bila 58 kilometara na čas. Ipak, osnovni uzrok nesreće je to što je vozač prešao na bankinu - pojasnio je Radović.

Specijalista sudske medicine Milan Srdić kazao je da je stradali Stanarević preminuo usljed teških povreda glave, mozga i pluća. Naglasio je da je stradali imao i prelome više rebara i polomljen kičmeni stub.

Odbrana Vučića, advokat Jasminka Jovišević, prigovorila je nalazu specijaliste jer nije uzeo u obzir medicinsku dokumentaciju o liječenju stradalog, koji je umro devet dana nakon nesreće.

Prema optužnici, Vučić je u stanju teškog pijanstva, sa 2,46 promila alkohola u krvi, 24. avgusta 2019. godine sletio s puta u ulici Sime i Ilije Partala u Jagarama kod Banjaluke. Navodi se da je vozilom prešao na makadamsko-travnatu bankinu te udario pješaka Mlađenka Stanarevića.

- Pješak je nabačen na poklopac motora, te na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolovoz. Tom prilikom je teško povrijeđen, usljed čega je preminuo u bolnici 2. septembra 2019. godine

- stoji u optužnici.

Nije nudio pomoć

Sin stradalog Mlađenka Stanarevića, Boris Stanarević, kazao je da traži kažnjavanje optuženog Dragana Vučića.

- Otac je tog dana otišao u šetnju, a o nesreći me obavijestio sestrin sin. Optuženi nije dolazio niti nudio bilo kakvu pomoć, ali sam čuo da je posredstvom komšija tražio da se sastanemo. Nismo to željeli - rekao je Stanarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana