Staricu na Dobrinji ugušio dim

Nebojša Tomašević
Staricu na Dobrinji ugušio dim

Sarajevo - Stariju ženu Redžifu Hebibović ugušio je dim u požaru koji je juče izbio u zgradi u ulici Janka Jolovića u sarajevskom naselju Dobrinja.

Vatra je planula oko 10.30  časova u stanu na prvom spratu i zgrada se cijela napunila gustim dimom. Staricu su u besvjesnom stanju na hodniku trećeg sprata pronašli  policajci i stanari. Ona je vjerovatno pokušala da izađe iz zgrade, ali nije uspjela. Odmah po pronalasku vatrogasci su je iznijeli napolje, a ljekari službe hitne pomoći pokušali su da joj pomognu. Međutim  ona je ubrzo preminula.

- Naši ljekari su pokušali reanimaciju ali to, nažalost, nije dalo rezultate - kazala je za federalne medije  direktorica Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo Sena Softić-Taljanović.

Komšije stradale žene su ispričali da je starica živjela sama u stanu na trećem spratu i da su svi zbog gustog dima morali da izađu napolje.

- Nakon izbijanja požara zgrada se napunila dimom i skoro se ništa nije vidjelo. Policija je išla od stana do stana i evakuisala ljude. Kucali su i na vrata stradale žene ali ih ona tada nije otvorila, pa su se nakon penjanja na više spratove opet vratili do nje. Tad su je našli na hodniku kako leži. Vjerovatno je u međuvremenu pokušala da pobjegne od dima, ali nije mogla - kazao je jedan stanar zgrade.

Prema riječima komšija, požar je izbio u stanu na prvom spratu u kojem žive dvije studentkinje.

- One u vrijeme kada je planula vatra nisu bile kući i taj stan je skoro u potpunosti izgorio. Oštećeni su i okolni stanovi kao i fasada na zgradi. Požar je bio dosta veliki pa se plamen dizao visoko kroz balkon i prozore na stanu - rekla je jedan stanarka zgrade u ulici Janka Jolovića ne želeći da se predstavi.

Vatru su ugasili pripadnici Vatrogasne brigade KS, a uzrok izbijanja požara nije utvrđen i saopšten. U gašenju su učestvovala tri vozila i više vatrogasaca. Stanari  sumnjaju da bi uzrok mogao biti curenje gasa.

Uviđaj na mjesti događaja obavili su pripadnici MUP-a KS, iz kojeg je saopšteno da će nakon istrage saopštiti više detalja.

Žrtve

Redžifa Hebibović je šesta žrtva požara na području Kantona Sarajevo od početka godine. Muniba Serdarević iz Hrasnica preminula je u sarajevskoj bolnici od povreda koje je zadobila u požaru koji je izbio u njenoj kući. U požaru je stradao Mirsad Begić u Gornjem Zoviku kod Hadžića baš kao i Vjekoslav i Ranka Raus na Alipašinom polju gdje vatra izbila usljed eksplozije gasa. Zrinka Dobrinić je izgorjela u njenom stanu u centru Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana