Srbin uhapšen u Istoku zbog navodnog ratnog zločina

Srna
Srbin uhapšen u Istoku zbog navodnog ratnog zločina

BEOGRAD- Gavrilo Milosavljević /63/ uhapšen je u opštini Istok u južnoj srpskoj pokrajini kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Navodeći da je Milosavljević penzioner koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda, iz Kancelarije ističu da je on do sada bez problema odlazio na Kosovu i Metohiju. Milosavljevića će danas u pritvoru u Prištini posjetiti advokat koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja ukazuje da je ovim hapšenjem potvrđena praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice čim pokušaju da zaštite svoju imovinu koju su uzurpirali Albanci.

"Na ovaj način Srbi se institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na Kosovo i Metohiju najmanja u jednom postkonfliktnom području", istakli su iz Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana