Spasioci se otrovali dimom u sarajevskom naselju Čengić vila

N. T.
Spasioci se otrovali dimom u sarajevskom naselju Čengić vila

Sarajevo - Četiri člana Gorske službe spasavanja Novi Grad - Sarajevo otrovali su se dimom prilikom gašenja požara u stanu na devetom spratu zgrade u sarajevskom naselju Čengić vila. Zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, u požaru niko od stanara nije povrijeđen i izbjegnuta je veća materijalna šteta.

Svoj četvorici članova GSS Novi Grad ukazana je pomoć u bolnici u Sarajevu i njihovi životi nisu ugroženi. Predsjednik Upravnog odbora ove službe Fahrudin Dobrača, koji se takođe otvorao dimom, kaže da se on i kolege dobro osjećaju.

- Požar smo primijetili sasvim slučajno, dok smo se vozili sa jedne intervencije iz naselja Paljevo. Kada smo prolazili ulicom Bećirbegovića, uočio sam da dim izlazi iz stana na zadnjem spratu zgrade. Ubrzo smo vidjeli i plamen pa smo otrčali do zgrade i obavijestili stanare i kućepazitelja, sa kojim smo se popeli na zadnji sprat - ispričao je Dobrača i dodao da su ubrzo pronašli i u kojem stanu gori vatra, ali je on bio zaključan.

Prema njegovim riječima, pozvali su vatrogasce, iz čije službe im je rečeno da provale vrata.

- Saznali smo da u stanu živi žena s malom djecom, pa smo munjevito obili vrata, bojeći se da su unutra. Stan je bio pun dima, a, srećom, u njemu nije bilo nikoga. Odmah smo počeli da gasimo vatru protivpožarnim aparatima. Ubrzo su stigli i vatrogasci, koji su ugasili požar - rekao je Dobrača.

Kazao je da je vatra, koliko su mogli da vide, najvjerovatnije izbila prvo na klima-uređaju, od kojeg je planula i zavjesa na prozoru. Istakao je da ipak ne može da govori o uzroku požara.

U MUP-u Kantona Sarajevo su kazali da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju oko 16 časova.

- Nakon gašenja požara obavljen je uviđaj, uz prisustvo ovlaštenog sudskog vještaka protivpožarne zaštite. Uzrok požara biće utvrđen naknadno - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana