Škodom iz rentakara platio dug

N. T.
Škodom iz rentakara platio dug

Banjaluka - Goran Maletić (31) iz Banjaluke prijavljen je banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je kockarski dug platio "škodom fabijom", koju je iznajmio od rentakar agencije "Kontrol" iz Banjaluke.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale su kazali da Maletića terete za utaju kojom je rentakar agenciju oštetio za 11.200 maraka. Kazali su da ne mogu da otkrivaju detalje, kao ni ime oštećene agencije.

- Osumnjičeni G. M. je automobil od jedne banjalučke rentakar agencije iznajmio od 27. aprila do 20. maja. Nakon isteka roka iznajmljivanja on vozilo nije vratio. Istragom ovog slučaja utvrđeno je da je automobil nakon iznajmljivanja založio na ime kockarskog duga jednoj osobi u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju policije.

Prema nezvaničnim informacijama, Maletić je u Crnoj Gori navodno izgubio novac na pokeru i aparatima za igre na sreću.

- Pretpostavljamo da mu je osoba kojoj je dugovao prijetila, pa se odlučio da na ovakav način izmiri dugovanje - kazao je izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni Maletić je poznat policiji po činjenju prekršaja i krivičnih djela.

Sličnih slučajeva krađe vozila od rentakar agencija u posljednje vrijeme sve je više. Posljednji je zabilježen 7. septembra, kada je policija uhapsila Milana Igmana iz Prijedora, jer je prodao "sitroen C5" od rentakar agencije "DD drajvu" iz Gradiške. On je nakon iznajmljivanja automobila prijavio da je ukraden. Policija je istragom došla do saznanja da vozilo nije ukradeno već da ga je Igman prodao za 2.000 evra u Beogradu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana