SIPA u akciji "Bjegunac" zaplijenila kilogram marihuane, među osumnjičenima dva policajca

Nebojša Tomašević
SIPA u akciji "Bjegunac" zaplijenila kilogram marihuane, među osumnjičenima dva policajca

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istragu i zaštitu (SIPA) jutros su u akciji "Bjegunac" zaplijenili oko kilogram i 50 grama marihuane te nešto više od 100 grama kokaina.

Prema informacijama iz policije do sada je uhapšena jedna osumnjičenih osoba. Osumnjičeni je uhapšen  u nedjelju na graničnom prelazu Orašje.

- Akcija je usmjerena protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlašćenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja. Na 22 lokacije vrše se pretresi  ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 lica plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH-saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Navodi se da se pretresi  sprovode po naredbi Suda Brčko distrikta BiH, a po zahtjevu tužilaštva Distrikta. Istakli su da se osumnjičena lica obuhvaćena akcijom terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana