Sijekući krivinu otišli u smrt

Nevena Bunić
Sijekući krivinu otišli u smrt

Bosanska Krupa - Amel Balić (28) i njegova nevjenčana supruga Amila Vojić (26) iz Bihaća, te njihov prijatelj Aleksandar Marjanović (23) iz Kozarske Dubice poginuli su u stravičnom sudaru “audija” i kombija nedaleko od Bosanske Krupe.

Nesreća se desila u ponedjeljak oko 20 časova na magistralnom putu M14 prema Bosanskoj Otoci. Do sudara je došlo kada je Balić, koji je upravljao “audijem” slovenačkih registarskih tablica, sijekući krivinu prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario sa kombijem.

Troje putnika u “audiju” ostalo je mrtvo na licu mjesta. U kombiju su teško povrijeđeni dječak (11) i žena J. M. (40), dok je lakše povrede zadobio vozač kombija E. O. (48), sve troje iz Bosanske Krupe.

Žena i dijete su zbrinuti u bolnici “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću, dok je E. O. pušten na kućno liječenje.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreći je kumovala prebrza vožnja Balića.

Policija je obavila uviđaj na mjestu nesreće u prisustvu dežurnog tužioca Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

- Prikupili smo sve tragove koji će pokazati okolnosti nesreće. Tačan uzrok sudara biće poznat nakon što budu obavljena sva vještačenja, a najvjerovatnije će biti obavljena i obdukcija tijela stradalih - rekao je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Saobraćaj na ovom dijelu puta bio je potpuno obustavljen od trenutka sudara pa do 4.20 časova narednog dana, dok nije završen uviđaj i dok vozila nisu sklonjena sa ulice.

I na drugim putevima u BiH bilo je teških saobraćajnih nesreća.

Djevojka B. Č. (26) iz Sarajeva teško je povrijeđena kada ju je u ponedjeljak ujutro za volanom “škode oktavije” udario sugrađanin E. Š. (53) u Alipašinoj ulici u Sarajevu. Djevojka je zbrinuta u Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu, na Klinici za ortopediju i traumatologiju i nalazi se u stabilnom stanju.

- Obavili smo uviđaj sa sudskim vještakom. Radimo na rasvjetljavanju okolnosti nesreće - naveli su u MUP-u KS-a.

Starac (80) povrijeđen je nakon što ga je u ponedjeljak naveče u Ulici srpske vojske u Bijeljini udario automobil. Povrijeđeni je zbrinut u bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini.

Poginuo biciklista

Biciklista Vladimir Nikić (67) iz Brčkog poginuo je kada ga je, dok je vozio bicikl udario “hjundai”. Nesreća se desila u ponedjeljak oko 20 časova, na samom izlazu iz Brčkog. Policija je obavila uviđaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana