Semberci "ometačem" otključavali vozila kod Gradiške

N. T.
Semberci "ometačem" otključavali vozila kod Gradiške

GRADIŠKA – Bijeljinac P.B. uhapšen je u akciji "Kar Gejmer" zbog sumnje da je koristeći specijalni uređaj za ometanje zaključavanja vozila ukrao određenu količinu novca, dok se traga za njegovim saučesnikom i sugrađaninom D.R za kojim je raspisana i potraga.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška pomenuta akcija sprovedena je danas i usmjerena je na suzbijanje krivičnih djela protiv imovine.

- Policijskoj stanici Gradiška, 27. novembra oštećeni su prijavili da su nepoznata lica ili više njih, iz njihovih automobila ukrali  određene količine novca. Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da su lica  P. B. i D. R. iz Bijeljine na području grada Gradiška izvršili više krivičnih djela protiv imovine nakon čega je uhapšen P. B. - stoji u saopštenju policije.

Pojašnjava se da su pomenuti P. B.i D. R. korištenjem uređaja za ometanje signala otključali skupocjene automobile te iz njih ukrali  određenu količinu novca.

Navodi se da je nakon hapšenja P. B. obavljen pretres kuće, pomoćnih objekata kao i vozila koje koriste osumnjičena lica.

- Pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i to novac, uređaj za otključavanje vozila „ometač“ i drugi predmeti, koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je da je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri podnese izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela.

Akciju "Kar Gejmer" sproveli su pripadnici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Policijskom upravom Banjaluka i Policijskom upravom Bijeljina. a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana