Saznajemo ko ide pred tužioca od uhapšenih u akciji "roleks"

N.T.
Saznajemo ko ide pred tužioca od uhapšenih u akciji "roleks"

BANjALUKA – Pet od deset uhapšenih u akciji "Roleks" zbog sumnje da su se bavili švercom narkoticima predati su Tužilaštvu BiH.

Kako "Glas Srpske" saznaje pred tužioca su poslati Milan Rašević i Dražen Salamadija iz Foče, Branko Dragaš i Danijel Dragaš iz Drvara i Milan Lazarević iz Pala.

Osim njih u ovoj akciji privedeni su i Rajko Grubač iz Foče, Jovica Grujić i Predrag Petković iz Banjaluke, Žarko Joknić iz Foče i Miodrag Ateljević iz Trebinja. Policija osobe obuhvaćene akcijom "Roleks" tereti da su od kraja 2019. do početka 2021. godine prošvercovala je oko dvije tone droge.

Prema informacijama  iz istrage jedan dio osumnjičenih je drogu   nabavljao  iz Crne Gore, i ona je predavana osumnjičenima u u Foči i Bileći koji su zatim narkotike preprodavali dalje. Droga je distribuisana drugim osumnjičenim licima na područje Istočnog Drvara, Banjaluke, Laktaša, Pala i Sarajeva. Takođe, narkotici koji su dovoženi na teritoriju Srpske i BiH različitim specijalno uređenim vozilima prevoženi u Evropsku uniju, uglavnom u zemlje zapadne Evrope. Akciju "Roleks" juče su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na osnovu razmjene informacija sa evropskom policijom EVROPOL. Sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva BiH. U okviru akcije  Policija Srpske juče je pretresla više stanova, poslovnih objekata i vozila koje koriste osumnjičeni. Kako je saopšteno iz MUP-a RS pretresi su obavljeni na 24 lokacije u Banjaluci, Foči, Bileći, Laktašima, Drvaru i Kantonu Sarajevo. Kako nam je potvrđeno pronađena je određena količina narkotika, ali i oružje, uniforme Uprave za indirektno oporezivanje, razni uređaji, dvogled i drugi dokazi koji se mogu povezati sa švercom droge.

Većina osumnjičenih koji su obuhvaćeni akcijom "Roleks" ima bogate kriminalne dosijee i dovođeni su u vezu sa švercom droge. Rašević, Grubač, Salamadija, Joknić i Petković  su hapšeni u okviru akcija ”Staza”, ”Golub” i ”Storidž”, koje su takođe realizovane pomoću podataka iz Skaj aplikacije.

Protiv Salamadije i Raševića je već podignuta i optužnica za krijumčarenje marihuane u okviru predmeta ”Staza” kojim je obuhvaćeno 14 osoba koje se terete za krijumčarenje najmanje 600 kilograma marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana