Saobraćajne nesreće kod Prijedora i Prnjavora: Poginuli vozač i starica

Sanja Amidžić
Saobraćajne nesreće kod Prijedora i Prnjavora: Poginuli vozač i starica

Banjaluka - Vozač Goran Nikolić (48) iz Dervente i pješak Dušanka Babić (76) iz Prijedora poginuli su u dvije saobraćajne nesreće koje su se dogodile na području Prijedora i Prnjavora.

Nikolić je izgubio život u srijedu, u 17.40 časova. On se upravljajući "džetom" u mjestu Vijaka kod Prnjavora sudario sa kamionom "man" za čijim volanom je bio Boško Savić (46) iz Osmaka.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Igor Cimeša nakon uviđaja naredio je vještačenja i obdukciju tijela nastradalog radi rasvjetljavanja okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nesreća i utvrđivanja uzroka smrti.

Prema riječima očevidaca, prizor na mjestu nesreće bio je stravičan.

- Stajao sam u koloni dok je rađen uviđaj. Pretpostavio sam da ima mrtvih jer je prizor bio strašan. Vidjelo se da je udar bio strahovit jer je dijelova "džete" bilo na sve strane, a karoserija je bila smrskana. Strašno je to kako ljudi gube glave na drumovima - kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Babićeva je život izgubila u srijedu u 17.55 časova u Kozarskoj ulici u Prijedoru kada ju je udario "opel zafira" za čijim volanom je bio njen sugrađanin Dragan Duvnjak (55).

Kako saznajemo, starica je u trenutku nesreće prelazila ulicu. Nesrećna žena je od zadobijenih povreda preminula na licu mjesta.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka kazali su da je tužilac Ljubo Macanović, koji je obavio uviđaj sa pripadnicima prijedorske policije, naredio vještačenje kako bi bio utvrđen uzrok ove saobraćajne nesreće.

- S ciljem utvrđivanja uzroka smrti naređena je obdukcija tijela nastradale koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS - kazali su u banjalučkom tužilaštvu.

Trupac pao na auto

Četiri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći kada je u vožnji sa kamiona pao trupac u koji je udarila "škoda" koja se kretala iza teretnjaka u mjestu Nemila kod Zenice. Nesreća se dogodila u srijedu u 17.25 časova između tunela Vranduk i Nemile. Povrijeđenim osobama ljekarska pomoć ukazana je u zeničkoj bolnici. Kako saznajemo, vozač kamiona u trenutku nesreće nije primijetio da je balvan pao sa "šticara" pa je nastavio vožnju. Policija ga je ubrzo sustigla i vratila na mjesto nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana