Sahranjena trojica mladića iz Janje, danas dan žalosti

Lj. Ljubojević
Sahranjena trojica mladića iz Janje, danas dan žalosti

Bijeljina - Semberska varošica Janja okovana je tugom, a muk i nevjerica vladali su među njenim stanovnicima dok su se spremali za posljednji ispraćaj trojice dječaka koji su se utopili u Drini.

Osman Gutić (14), Ejub Camić (15) i Ibrahim Korajčević (17) sahranjeni su danas poslije podne u dvorištu Atik džamije u Janji kod Bijeljine.

U Bijeljini je danas dan žalosti povodom tragične smrti trojice maloljetnika iz Janje koji su se utopili u Drini.

Na dan žalosti zastave istaknute u gradu biće spuštene na pola koplja, a ustanove koje imaju muzičko-scenske programe treba da ih prilagode danu žalosti.

U potrazi koja je trajala oko sat vremena ronioci kluba “Panteri” iz Bijeljine izvukli su juče iz Drine u Janji tijela trojice utopljenih maloljetnika, javlja reporter "Glasa Srpske".

Na lokaciji Ada Kale u Janji, na lokalitetu iza crpne stanice, gdje se spaja Drina i kanal Dašnica u Janji, u subotu u popodnevnim časovima utopili su se Ibrahim Korajčević (17), Ejub Camić (15) i Osman Gutić (14).

Prema prvim nezvaničnim informacijama, mladići nisu bili iskusni plivači i nalazili su se u plićaku, kada ih je u jednom trenutku riječna matica povukla u duboki vir.

U tom trenutku u vodi se nalazilo sedam mladića, ali su četvorica njih uspjela da se otrgnu od vodene matice i spasili su se.

Trojicu mladića, međutim, vjerovatno je uhvatila panika i utopila su se.

Nikoga u tom trenutku od iskusnijih plivača nije bilo u blizini da bi im pomogao i izvukao ih na obalu.

Policiji je ovu nesreću prijavila ženska osoba oko 15:30 časova saopštio je dežurni operativni CJB Bijeljina.

Ubrzo su na mjesto nesreće stigli i pripadnici Granične policije, Civilne zaštite i ronioci Ronilačkog kluba „Panteri”.

Tragedija u Janji

Omer efendija Camić, glavni imam u Janji, otac petnaestogodišnjeg  Ejuba koji se sa još dvojicom mladića, sedamnaestogodišnjim Ibrahimom Korajčevićem i četrnaestogodišnjim Osmanom Gutićem utopio danas u Drini, kaže da je Janju zadesila velika tragedija, te da su sva trojica mladića bila vrijedna i dobra djeca.

Jedan od očevidaca ove tragedije na Drini, Kasim Alić, kaže da je njegov brat pecao nedaleko od mjesta tragedije, te da je vidio kada su djeca gazila kroz kanal Dašnica i da su u jednom trenutku bukvalno propala u duboki vir.

- Na mjesto gdje se drinska voda uliva u kanal Dašnica vir je dubok pet do šest metara. Oni su bili neiskusni plivači, Voda ih je povukla, nagutali su se u jednom trenutku vode i počeli tonuti. Vjerovatno ih je uhvatila i panika. Jedan od njih je izašao iz vode, pokušavao je da pomogne drugoj dvojici, ali je i njega matica povukla. Moj brat je pokušavao da im doda štap za pecanje, da se uhvate za štap, da se nekako izvuku, ali, ništa nije pomoglo. Dočekao sam tijela dvojice mladića, kada ih je voda izbacila, a trećeg su pronašli ronioci - priča Kasim Alić.

Dodik: Iskreno saosjećanje sa porodicama utopljenih mladića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodicama trojice mladića koji su se utopili u rijeci Drini, izrazivši iskreno saosjećanje povodom tragedije koja ih je zadesila.

U telegramu se ističe da iznenadna smrt trojice mladića predstavlja nenadoknadiv gubitak za njihove porodice i prijatelje, ali i za grad Bijeljinu, saopšteno je iz Biroa predsjednika Republike Srpske za odnose s javnošću.

- U ovim teškim trenucima, iskreno se solidarišemo sa vašim bolom zbog gubitka najmilijih - navedeno je u telegramu saučešća predsjednika Republike.

Trojica maloljetnika utopila su se juče u rijeci Drini u Janji kod Bijeljine.

Cvijanovićeva: Nenadoknadiv gubitak tri mlada života

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas telegram saučešća porodicama trojice tragično stradalih mladića koji su se utopili u Drini kod Janje, na području grada Bijeljina, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.
"Sa tugom i žalošću primili smo vijest o tragediji koja je zadesila vaše porodice.

Gubitak tri mlada života pred kojima je tek bila budućnost je nenadoknadiv za vaše porodice. U ovom, za vas najtežem trenutku, želim da znate da se iskreno saosjećamo s vašim bolom", piše u telegramu saučešća premijera Srpske.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana